USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

У Росії почали забороняти концерти артистів, які виступили проти війни в Україні

14 Березня 2022 22:36
Російська влада почала боротися не лише з українською армією, а й з українською музикою. Учасник одного з московських музичних гуртів та концертний промоутер розповіли «Агентству», що вже зіткнулися із заборонами на виконання пісень та запрошення російських зірок, які виступили проти війни. Крім того, в РФ почали забороняти концерти та пісні українських виконавців.

Так, учасник гурту розповів, що минулими вихідними вони готувалися до виступу в одному зі столичних барів. І перед початком концерту організатори передали їм список музикантів, чиї пісні не повинні звучати – Світлани Лободи, Віри Брежнєвої, Монатика, Океана Ельзи та інших. Під заборону потрапили і російські зірки, що висловлювалися проти війни, – Валерій Меладзе, Максим Галкін та Борис Гребенщиков.
Такий же список бачив і організатор турів відомих виконавців. Але йому заборонили запрошувати цих артистів на виступ. Сказали, що заходи з ними «украй небажані», розповідає співрозмовник «Агентства».

Читати ще: Російський репер підтримав Україну та скасував усі концерти в РФ

Зазначається, що окремих виконавців навіть змушують дати письмове зобов’язання не висловлюватися про «проведення Збройними силами РФ спеціальної операції в Україні». За словами промоутера, це просять робити під приводом підписання «зобов’язання щодо недопущення порушень законодавства». З такою вимогою зіткнувся принаймні один його клієнт – відомий артист, після того, як розпочав свій виступ із антивоєнного призову.

Промоутер стверджує, що знає, звідки організатори концертів отримують заборони: «На майданчик у день концерту приходять із Центру «Е», після цього майданчик йде до організатора концерту із цим».

Як ми писали, у Російській Федерації відомі люди – вчені, письменники, журналісти, артисти, правозахисники – збирають підписи проти війни з Україною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus