USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

У Росії – найбільша нестача робочої сили за майже 30 років. Опитування

19 Травня 2023 23:45
У Росії зафіксована найгостріша нестача робочої сили відтоді, як президент Володимир Путін вперше прийшов до влади.

Про це свідчать результати опитування, проведеного російським Інститутом економічної політики імені Єгора Гайдара, який щомісяця опитує керівників близько 1000 промислових підприємств країни, повідомляє Politico, передає УНІАН.

У квітні опитування показало, що на 35% підприємств не вистачає робочих рук. В Інституті заявили, що це найвищий показник з 1996 року. Нестача частково пов’язана з мобілізацією населення Росії, що почалася з вересня минулого року.

Цю інформацію підтвердив завідувач лабораторією кон’юнктурних опитувань наукового напрямку «Реальний сектор» Інституту економіки перехідного періоду Сергій Цухло, заявивши про те, що нестача кадрів в країні являє собою «глибоку і довгострокову проблему», яка стримує промислове зростання країни.

За словами Цухло, дефіцит найбільш гостро відчувається в легкій промисловості та машинобудуванні. І хоча вихід із країни західних брендів, таких як Mcdonald’s і Starbucks, відкрив можливості для місцевих підприємців, нестача робітників тепер означає, що «на їх місці просто немає кому щось виробляти».

Читати ще: З початку повномасштабного вторгнення Україна втратила близько 30% робочої сили

Додамо, за даними Мінфіну РФ, за перші чотири місяці 2023 року доходи федерального бюджету знизилися на 22% порівняно з тим же періодом 2022 року.

Витрати зросли на 26%. Загальний дефіцит бюджету склав 3,42 трильйона рублів, в той час як в річному плані Мінфіну дефіцит бюджету за весь 2023 рік мав скласти 2,9 трильйона рублів.

Нафтогазові доходи російського бюджету за січень–квітень знизилися на 52% в порівнянні з тим самим періодом минулого року і склали 2,2 трильйона рублів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus