USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.25 41.55
  • PLN 10.55 10.70

У Росії формують загони тероборони для підтримки «звільнення» Курської області, – ISW

Сьогодні 10:08
Російська влада створює нові добровольчі загони територіальної оборони у відповідь на український наступ в Курській області, що може свідчити про небажання Путіна протидіяти наступу більш серйозно, зокрема через мобілізацію.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті зазначають, що в.о. губернатора Курської області Олексій Смирнов публічно оголосив 29 серпня про створення добровольчого загону «БАРС-Курськ» (БАРС – бойовий резерв російської армії ) і заявив, що основною функцією загону буде «забезпечення безпеки» в Курській області і заселення її прикордонних населених пунктів у подальшому. Чиновник зазначив, що загін співпрацюватиме з російськими військовими і штабом контртерористичної операції, які здійснюють нагляд за поточними діями Росії в Курській області, а також надаватиме гуманітарну підтримку жителям прикордонних населених пунктів.

Читати ще: Уночі українські дрони атакували аеродром у Курську, пошкоджено літаки і системи ППО, – джерела

За словами Смирнова, добровольці підпишуть шестимісячні контракти, пройдуть навчання і отримають будь-яку необхідну зброю для виконання своїх обов’язків. Влада Курської області опублікували оголошення про набір до загону 24 серпня.

Речник української Харківської групи військ полковник Віталій Саранцев повідомив, що російська влада також формує загони «БАРС-Брянськ» і «БАРС-Бєлгород», які будуть підтримувати російське Північне угруповання. За оцінками Саранцева, загалом до складу трьох загонів увійде 4 921 доброволець.

«Формування цих нових добровольчих загонів відповідає очевидній стратегії Кремля уникати передислокації до Курської області досвідчених або боєздатних підрозділів, які беруть участь у бойових діях на Покровському або Торецькому напрямках, через занепокоєння щодо уповільнення темпів російських наступальних операцій на цих більш пріоритетних напрямках», – вважають аналітики.

Читати ще: Пентагон певен, що війна Росії проти України заходить у глухий кут, – Bloomberg

В ISW зазначили, що Путін послідовно покладався на добровольчі та нерегулярні формування для вирішення проблеми нестачі людських ресурсів під час війни і уникав оголошення загальної мобілізації або чергового раунду часткової мобілізації, які були б неймовірно непопулярними серед російського суспільства.

«Путін майже напевно вкрай не бажає оголошувати загальну мобілізацію і, ймовірно, продовжуватиме покладатися на нерегулярні формування для боротьби з українським наступом у Курській області, поки російські наступальні операції на сході України не досягнуть кульмінації – тоді Путін може розглянути можливість перекидання більш боєздатних російських сил з цих напрямків, щоб відтіснити українські підрозділи назад через кордон», – зазначили аналітики.

Зауважимо, у ЦРУ вважають, що Росія піде в контрнаступ, щоб спробувати повернути територію в Курській області, яка нині перебуває під контролем українських військових, але російські війська зіткнуться з «важкою боротьбою».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus