USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

У Росії чверть літаків Іл-76 вийшла з ладу через неякісні деталі

Сьогодні 13:59
У Росії внаслідок проблем із шасі через неякісні запчастини п’ять з вісімнадцяти військових літаків Іл-76МД-90А вийшли із ладу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання «Важные истории» із посиланням на газету Комерсант.

Слідчий комітет у Московській області відкрив кримінальну справу проти постачальника підшипників для військових літаків Іл-76МД-90А. За даними слідства, Балашихинський ливарно-механічний завод (БЛМЗ) придбав у невідомого виробника підшипники, які не відповідають вимогам документації, після чого передав їх підприємству «Авіастар» для виробництва модернізованих літаків Іл-76, призначених для перевезення військ і вантажів.

В результаті через проблеми із шасі вийшли з ладу п’ять літаків, тоді як згідно із інформацією з відкритих джерел, станом на кінець 2023 року в розпорядженні російського Міноборони було 18 таких повітряних суден. Більша частина літаків, 11 одиниць, була доставлена у 2022-2023 роках.

Читати ще: У Якутії зник вертоліт зі співробітниками ФСБ на борту

Кримінальна справа була порушена за статтею про «зловживання повноваженнями під час виконання держоборонзамовлення». За версією слідства, було «завдано суттєвої шкоди інтересам держави, які охороняються законом, в особі Міноборони Росії», а також «завдано шкоди обороноздатності та безпеці країни».

Силовики провели обшук у БЛМЗ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus