USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.58

У Росії через атаку безпілотників загорівся НПЗ

6 Червня 2024 10:39
На нафтопереробному заводі в Новошахтинську Ростовської області Росії розпочалася пожежа після атаки безпілотника.

Про це повідомив губернатор російського регіону Василь Голубєв, передає Суспільне.

На місці працювали служби екстреного реагування. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

«Вогонь поширився на площу 50 кв. м. До гасіння залучено близько 120 осіб та 15 одиниць техніки. Роботи було припинено через повторну атаку, особовий склад відведений на безпечну відстань. Готується застосування пожежного поїзда», – написав пізніше Голубєв.

Він не уточнив, скільки саме безпілотників атакували завод. Як повідомляє з посиланням на місцевих жителів Telegram-канал Shot, близько другої ночі в місті було чути відразу кілька гучних вибухів. Імовірно, це працювала російська система ППО. Після вибухів очевидці побачили у районі НПЗ дим та вогонь. На кадрах видно великий стовп вогню у районі НПЗ.
Василь Голубєв згодом повідомив, що, за попередніми даними, постраждалих при атаці та подальшій пожежі немає. Пізніше губернатор пожежу на НПЗ локалізували на площі 100 кв.м.

Читати ще: США занепокоїв удар дрона по загоризонтній РЛС в РФ, може порушити «стратегічну стабільність», – WP

Новошахтинський завод нафтопродуктів (НЗНП) – єдиний НПЗ у Ростовській області. Завод розташований поблизу Новошахтинська, близько 15 кілометрів від кордону з Україною.

Новошахтинський завод нафтопродуктів вже атакував українських безпілотників у березні. Тоді через атаку технологічні об’єкти підприємства було зупинено. Ще дві атаки на завод відбулися у червні 2022 року та травні 2023-го.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus