USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

У річці в Луцьку виявили мертву рибу. Екологи розповіли, що сталося

27 Червня 2021 13:50
У річці Чорногузка, що в Луцьку, виявили мертву рибу.

Про те, що на водоймі спливла риба на поверхню води, Суспільному повідомив місцевий житель Андрій Бролінський.

Чоловік каже: проживає неподалік річки, і під час прогулянки з собакою помітив неживу рибу – плотву, окунів, щуку – на поверхні води.

У Держекоінспекції Волині про ситуацію дізналися від громадян, які звернулися в управління, розповіла речниця державної екологічної інспекції області Анна Тумік.

«Екологи відбирали проби води з водойми. Точну причину можна буде сказати, коли будуть готові результати лабораторних досліджень наступного тижня», – каже речниця держекоінспекції.

Попередньо фахівці зафіксували низький рівень концентрації розчиненого у річці кисню. Причиною такого явища, зі слів речниці, може бути спека: висока температура повітря та прогрівання води.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Правдоруб Показати IP 27 Червня 2021 13:58
Ще причиною низького кисню у водоймі може бути злив нечистот які окислюючись відбирають кисень з води та утворюють в ній оксид вуглецю, метан та сірководень.
Ірина Показати IP 27 Червня 2021 14:10
Ну так, і в Стирю кисню не вистачає. ОЧИСНІ НЕ ВИННІ!!! Слухайте люди і головами кивайте.
Лекс Показати IP 27 Червня 2021 19:08
Періодично зі сторони цукрового йде злив незрозуміло якої "бурди" в річку ... є відео коли в кінці осені в річку стікає сильним потоком якась бурда в річку, і з того місця тоді вимерла вся риба вздовж річки, але ніхто нічого небачить , і сморід також невідомого походження в ЗМІ пишуть ... Почитаєм всі разом такі новини, покрутим головою, позітхаєм, і далі все покругу ... кожен раз сприймаєм інф ту яку нам подають.
КЛВ Показати IP 27 Червня 2021 19:13
Можливо хтось пройшовся з електроудочкою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus