USD 41.20 41.55
  • USD 41.20 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

У «Резерв+» з’явиться електронна відстрочка та бронювання: у Міноборони назвали дату

22 Червня 2024 14:06
У додатку «Резерв+» скоро з’явиться можливість оформити відстрочку від мобілізації онлайн.

Про це розповіла в інтерв’ю NV заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Вона зазначила, що в деяких випадках відстрочка має надаватись автоматично, «без походу до ТЦК, без збору папірців, наприклад, людям з інвалідністю чи батькам трьох дітей».

Адже всі ці дані вже є у держави, наприклад, родинні зв’язки є в Державному реєстрі актів цивільного стану.

«Ми хочемо достатньо швидко закрити найрозповсюдженіші кейси, щоб Резерв+ став абсолютно цифровим аналогом ТЦК, і всі сервіси, які можна автоматизувати, не забирали час і ресурси наших громадян», – зазначила вона.

Читати ще: Цифрове посвідчення ветерана може повністю замінити паперове. Уряд ухвалив рішення

На запитання, коли може бути запущена ця функція, Черногоренко відповіла, що це відбудеться протягом літа.

Крім того, коментуючи запровадження процесу електронного бронювання, представниця Міноборони заначила, що воно буде доступним на порталі Дія, а Міністерство оборони буде системою-партнером.

«Кожен керівник підприємства отримає доступ до записів у реєстрі Пенсійного фонду стосовно своїх працівників, які підлягають бронюванню. Керівник зможе бронювати їх онлайн. Ця інформація буде одразу передаватися в реєстр Оберіг. Потім кожен заброньований користувач Резерв+ отримає відповідний статус в додатку у своєму смартфоні. Статус електронного бронювання буде відображатися при формуванні електронного військово-облікового документа через застосунок. Фактично це має зайнятися декілька хвилин», – розповіла вона.

Вона зазначила, що для запровадження цієї функції необхідна взаємодія декількох міністерств: Міністерства економіки, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства оборони, Пенсійного фонду. Однак, за її словами, робиться все, щоб запустити якнайшвидше цей сервіс, і, ймовірно, це буде зроблено протягом літа.

Читати ще: Як змінити статус «У розшуку» у застосунку «Резерв+»

Черногоренко також розповіла, що до мобільного застосунку «Резерв+» скоро будуть додані нові функції, зокрема, електронне направлення на проходження ВЛК, а також онлайн-рекрутинг та онлайн-начання.

З 18 червня у застосунку «Резерв+» доступний електронний військово-обліковий документ, а також QR-код для зручної перевірки даних ТЦК або поліцією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
??? Показати IP 22 Червня 2024 14:10
Вона зазначила, що в деяких випадках відстрочка має надаватись автоматично, «без походу до ТЦК, без збору папірців, наприклад, людям з інвалідністю чи батькам трьох дітей». ----- Або чиновникам, про яких чомусь забула додати Черногоренко.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus