USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70

У «Резерв+» можна буде перевірити достовірність повістки

Сьогодні 11:57
Надсилати електронні повістки через «Резерв+» наразі не планують, однак користувачі зможуть перевіряти у застосунку достовірність паперових повісток.

Про це в етері телемарафону розповіла заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко, передає УНІАН.

За її словами, для відправки електронних повісток немає законодавчого підгрунтя, тому така робота наразі не ведеться.

Читати ще: Персональні дані чоловіків від 16 до 60 років внесуть до реєстру Оберіг

«За зверненням Генерального штабу, а саме командування Сухопутних військ, ми реалізуємо функцію створення оповіщень нового зразку. Для зручності перевірки наших військовозобов’язаних, резервістів і призовників на повістку буде наноситися QR-код, який можна буде просканувати «Резерв+». Щоб кожний користувач був впевнений в тому, що оповіщення, яке йому надходить, достовірне», – пояснила Черногоренко.

Заступниця міністра зазначає, що це нововведення зробить паперові повістки «більш цивілізованими» та допоможе уникнути підробок. За її словами, «Резерв+» вже має понад 3 мільйони користувачів.

«Найближчим часом ми запустимо функцію повторного оновлення даних, що дає можливість користувачам підтримувати актуальну інформацію про себе у реєстрі військовозобов’язаних, а також виправляти помилки, якщо такі були допущені під час первинного оновлення даних», – зазначила Черногоренко.

Читати ще: ТЦК зможе бачити дані про несплачений штраф та відкриті справи в суді ухилянтів

Далі у відомстві планують запустити онлайн-рекрутинг, автоматичні відстрочки та постановку на облік. «Ми дуже стараємось давати нові функції якомога швидше, бо бачимо і враховуємо всі запити від наших користувачів. Але деякі процеси потребують трохи більше часу. Це не класична розробка застосунку, вона потребує змін в нормативно-правових актах та детального аналізу, щоб зробити функцію простою і доступною абсолютно для всіх», – пояснила чиновниця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus