USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У районі землетрусу в Туреччині пройшов потужний шторм: є загиблий і десятки постраждалих

21 Квітня 2023 09:16
20 квітня у турецькій провінції Кахраманмараш, де в лютому стався смертоносний землетрус, пронісся потужний шторм: є жертва і постраждалі.

Про це, як пише Європейська правда, повідомляє Sabah.

Міністр охорони здоров'я Фахреттін Коджа повідомив, що одна людина загинула і 50 отримали поранення внаслідок раптового сильного шторму та проливного дощу в районі Пазарджика у Кахраманмараші.

Негода розпочалась раптово. Шторм пройшов крізь наметове містечко, де перебували постраждалі від землетрусу.

Від сильного вітру дахи сильно пошкоджених будівель злетіли та впали на наметове містечко. Багато дерев повалило, деякі з них упали на автомобілі.

Столичний муніципалітет Анкари почав відновлювати пошкоджені намети, а постраждалі від землетрусу зараз залишаються на вулиці.

5 квітня міністр внутрішніх справ Сулейман Сойлу оголосив, що 2,6 мільйона жертв землетрусу живуть у наметах в провінціях, які постраждали від стихії.
Нагадаємо, унаслідок землетрусів на початку лютого, які зачепили Туреччину та Сирію, загинули понад 52 тисячі людей. Турецька влада анонсувала масштабне розслідування і почала масові арешти забудовників та підрядників, чиї будівлі не витримали поштовхів і цілковито зруйнувалися.

Читати ще: Землетруси в Туреччині: заарештовані 325 підозрюваних у неякісній забудові

Також упродовж року в Туреччині мають намір побудувати 244 тисячі одиниць житла та 75 тисяч сільських будинків. Європейський Союз надасть Туреччині один мільярд євро допомоги для відновлення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus