USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.45

У рамках «Бюджету участі» Луцьк закупив дрони для 100 ОМБр

Сьогодні 19:31
Сьогодні Луцька міська рада реалізувала одночасно 5 проєктів першого у 2024 році конкурсу Бюджету участі 4.5.0.

Усі проєкти передбачають придбання денних та нічних дронів для потреб нашої «Залізної сотки» – військової частини А7028. Всього військовим передали 9 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro RC та 2 нічних безпілотника DJI Mavic 3T Enterprise (Thermal), повідомили у міськраді.

Отож, було реалізовано наступні проєкти:

• «Очі для 100 ОМБр», автор: Гладун Ірина Миколаївна – купівля БПЛА DJI Mavic 3 Pro RC – 3 шт.;

• «Тиловик 100 бригади: моя ціль – дрони», автор: Грищук Юлія Богданівна – купівля БПЛА DJI Mavic 3 Pro RC – 3 шт.;

• «Дрони для СОТКИ», автор: Білан Ольга Леонідівна – купівля БПЛА DJI Mavic 3 Pro RC – 3 шт.;

• «Нічні дрони – запорука успішної розвідки», автор: Шанковська Аліна Володимирівна – купівля DJI Mavic 3T Enterprise – 1 шт.;

• «Дрони для нічної аеророзвідки 100 ОМБр», автор: Грибок Світлана Вікторівна – купівля DJI Mavic 3T Enterprise – 1 шт.

Дрони допомагатимуть проводити аеророзвідку, знищувати ворожу техніку й особовий склад на лінії бойового зіткнення, а також забезпечать безперервний контроль ситуації на тактичному рівні.

Читати ще: Луцька громада передала військовим частинам квадрокоптери, РЕБи та необхідну електроніку

Нагадаємо, 10 із 16 проєктів-переможців – спрямовані на забезпечення сил безпеки та оборони.

«П’ять проєктів передбачають придбання дронів. Інші направлені на закупівлю снайперського прицілу, РЕБу, плетіння сіток та обладнання мультимедійного тиру для підготовки цивільного населення», – повідомляв заступник директора департаменту економічної політики Луцької міськради Сергій Омельчук.

За словами посадовця, серед інших проєктів, які перемогли, три орієнтовані на ремонт укриттів в школах, ще три – на реабілітацію військових, соціально-психологічну адаптацію і самооборону.

«Щиро дякуємо авторам проєктів за ініціативність, а також лучанам, котрі своїми голосами роблять великий внесок у перемогу України!

Також нагадуємо, що вже з 1 вересня розпочинається нова фаза конкурсу Бюджету участі 4.5.0. (за ІІ півріччя 2024). Закликаємо брати активну участь!» – кажуть у міській раді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus