USD 40.80 41.10
  • USD 40.80 41.10
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.10 10.30

У Раду внесли ще два законопроєкти про економічне бронювання

5 Липня 2024 12:18
Нардепка Людмила Буймістер 28 червня зареєструвала у Верховній Раді два альтернативних законопроєкти щодо економічного бронювання військовозобов’язаних.

Про це пише УНІАН.

Йдеться про законопроєкт № 11332-2 та № 11388. Пропонується прописати, що до припинення або скасування дії воєнного стану суб’єкти господарювання, які здійснюють бронювання військовозобов’язаних працівників, сплачують до державного бюджету збір за бронювання військовозобов’язаних у сумі, що дорівнює розміру 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (20 400 грн).

Читати ще: У Раді зареєстрували законопроєкт про економічне бронювання за 20 тисяч військового збору

Бронюванню підлягають військовозобов’язані, які працюють або проходять службу на підприємствах, в установах і організаціях, які:

– cплачують Єдиний соціальний внесок більше ніж еквівалент п’ять мінімальних заробітних плат (тобто 40 000 грн);

– мають штатну чисельність працівників від 10 осіб.

У такому разі може йтися про бронювання до 50% кількості призовників, військовозобов’язаних та резервістів (це стосується також тих, хто працює за трудовими договорами).

Нещодавно радник голови Офісу президента Михайло Подоляк пояснив необхідність економічного бронювання. За його словами, це є питанням підвищення кількості грошей, які підуть на фінансування Збройних сил.

А ще раніше нардеп Дмитро Наталуха заявив, що у бізнесу є великий запит на економічне бронювання: завдяки ньому підприємства отримають альтернативну можливість забронювати фахові кадри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ггг Показати IP 5 Липня 2024 13:41
Ви зі своїх рахунків переведіть те що вкрали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus