USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.72

У Раді зареєстрували законопроєкт про економічне бронювання за 20 тисяч військового збору

12 Червня 2024 13:07
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт № 11331 «Про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки», який передбачає концепцію економічного бронювання військовозобов’язаних від мобілізації.

Про це повідомив голова комітету ВР з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

«У законі ми заклали концепцію «економічного бронювання», яка дозволить зберегти для економіки важкозамінних спеціалістів», – зазначив він.

За словами Наталухи, бронювання працюватиме наступним чином:

– кожен субʼєкт господарювання, який сплачує підвищений військовий збір у 20 000 грн на місяць за працівника – має можливість його забронювати;

– сплата підвищеного збору відбувається не працівником, а самим бізнесом. Він сам визначає, хто для нього найбільш критичний і підтверджує це відповідними податками;

– бронювання поширюється на кожен субʼєкт господарювання, що нівелює проблему, наприклад, з неможливістю броні для представництв міжнародних компаній чи ФОПів. Останні можуть забронюватися, якщо підтвердять реальне ведення діяльності протягом останнього року;

– відсоткову межу заброньованих та процедуру визначатиме Кабмін. Механіка сплати підвищеного військового збору окреслена у повʼязаному законопроекті № 11332 «щодо особливостей сплати воєнного збору за бронювання військовозобов’язаних».

Як наголосив Наталуха, ці законопроєкти є результатом піврічної роботи великої команди людей, яка проводили консультації, моделювали різні сценарії та вели діалог, як з урядовцями, так і з бізнесом.

Незабаром додадуть два альтернативних законопроекти, що будуть включати:

– модель із бронюванням за рівнем зарплати у понад 35 тис. грн,

– змішану модель – 35 тис. грн зарплати для найманого працівника, 20 тис. грн військового збору для ФОП.

Як інформували, що в Офісі Президента України нібито відмовилися від ідеї так званого «економічного бронювання» від мобілізації.

Раніше глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що у парламенті розглядається дві моделі економічного бронювання. Одна із них передбачає сплату податку із зарплати 35 тисяч гривень, друга – квотне бронювання за галузями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Країна рішал Показати IP 12 Червня 2024 18:51
Війна для бідних... Однак що ми маємо зараз. Якщо зовсім не маєш виходів й зв'язків, але маєш цінні для роботодавця здібності і чи або хоча б декілька фінансових донорів у родині (любителі кривавого двіжу таких обзивають мамина черешня), то етично сумнівно, але цілком прозоро та законно можеш отримати результат, який отримують більш "рішальні" верстви суспільства знову ж таки за гроші, але в тінь й навіть без сумнівних гарантій (максимум до першої ротації начальства ТЦК). Ознаки апартеїду й соціального напруження маємо вже прямо зараз, уже не вдасться цивілізовано знизити соціальне напруження що під час, що після війни (якщо вона закінчиться) - це майже невирішувана задача. Ще однією нерівністю більш чи менше, - маленька катастрофка вже є, а так як я не наступний Президент, то і не мені складати майбутні алгоритми вирішень. Отже спробуйте, а там потім завжди можете передумати чи підняти поріг до 80 тисяч, ну чи 200 й фактично одразу по завершенню періоду бронювання отримаєте багато бійців, всі ж будуть як на долоні після цієї азартної гри з державою

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus