USD 41.15 41.48
  • USD 41.15 41.48
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.66 10.80

У Раді заговорили про оподаткування усіх посилок з-за кордону

Сьогодні 15:22
В Україні можуть скасувати норму про несплату ПДВ (податок на додану вартість) для посилок з-за кордону, вартість яких становить менше 150 євро.

Про це на форумі «Бізнес і війна» сказав голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Депутати вже готують відповідний законопроєкт, передає УНІАН.

«Спілкуючись із бізнесом, я не чув іншого підходу – пільгу у вигляді 150 євро треба прибрати. Ми закінчуємо підготовку відповідного законопроєкту, внесемо його, зволікати не будемо. Попри те, що певний прошарок нашого населення буде незадоволений», – заявив політик.

Він зазначив, що відсутність ПДВ для посилок на суму до 150 євро вносить «перекоси в оподаткуванні». За його словами, український виробник має сплачувати ПДВ, тоді як ті, хто робить такі ж товари, наприклад, в Китаї, ПДВ не сплачує.

Читати ще: На одного військового потрібно 1,2 млн гривень. Шмигаль розповів про бюджет-2025

«З погляду державної податкової політики це абсолютний нонсенс, безглуздя. Ми гнобимо людей, які тут створюють додану вартість, сплачують податки, на користь людей, яких ми навіть не знаємо», – наголосив Гетманцев.

Гетманцев вважає, що держава «дуже запізнилася» з таким рішенням. Раніше в Раді вже звучала ідея про підвищення ставки ПДВ одночасно зі збільшенням військового збору, проте, як зазначив політик, її чомусь відкинули.

«Коли держава приходить до людей і каже: мені не вистачає на армію ось стільки, будь ласка, давайте кожен із нас скинеться на цю святу мету, і потрібно швидко, для цього є тільки дві відповіді на сьогодні – це військовий збір і ПДВ», – сказав він.

При цьому запровадження податку на розкіш Гетманцев вважає малоефективним.

Як інформували, в Україні планують підвищити податки – зокрема, військовий збір. Проте, на думку народного депутата Ярослава Железняка, таке підвищення ляже на плечі тих, хто працює офіційно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP Сьогодні 15:48
тільки би їм людям напаскудити, тим "слугам народу". Я окуляри виписую з аліекспресу, в десять разів дешевше і краще ніж йти до тої оптики.
Анонім Показати IP Сьогодні 16:17
Податок на розкіш малоефективний, а бідні з своїх посилок мають платити ще більше… Гни*да!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus