USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Раді відповіли, чи очікувати посилення призову в Україні

28 Серпня 2023 13:06
На сьогодні мобілізація в Україні проводиться у плановому режимі. Додаткових передумов для посилення призову наразі немає.

Про це заявив в ефірі телемарафону член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, передає ТСН.

Він зазначив, що від початку війни в Україні відбуваються «абсолютно планові» мобілізаційні заходи.

«Наразі територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) вручають повістки тим військовозобов’язаним, військово-облікові спеціальності яких потрібні на фронті, на передовій лінії», – сказав Веніславський.

Читати ще: Мобілізація: чи дійсно до війська призвуть 3 млн чоловіків

Попри це, він наголосив, що війна призводить до втрат – є загиблі та поранені військові, тому втрати потрібно поповнювати.

«Відповідно територіальні центри продовжують комплектувати ті військові підрозділи, які зазнали втрат. Окрім того, оскільки ми намагаємося сформувати ті резерви, які забезпечать швидке просування і деокупацію всієї території, формуються нові військові підрозділи. Їх також необхідно забезпечувати відповідними військовослужбовцями», – заявив нардеп.

Напередодні Президент Володимир Зеленський заявив, що військові звернулися до нього з проханням посилити мобілізацію.

Водночас у Харківській області посилюють планові мобілізаційні заходи. Про це повідомив заступник начальника Харківської ОВА Роман Семенуха під час міжвідомчої наради з питань реалізації заходів мобілізації.

Якщо парламент вирішить посилити мобілізацію та ухвалить зміни до певних норм, що надають відстрочку від мобілізації, певні категорії тих, хто навчається у вищих навчальних закладах, можуть мобілізувати на війну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Варбург енд Шифф Показати IP 28 Серпня 2023 13:30
та й таке...
Маннергейм Показати IP 29 Серпня 2023 20:59
Який призив ви ж поміняли всіх воєнкомів уже з 24 серпня * черги * у військоматах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus