USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.55

У Раді пропонують запровадити для водіїв нові штрафи: за що можуть карати

16 Лютого 2023 14:53
Народні депутати Олександр Юрченко та Антоніна Славицька зареєстрували у Верховній Раді проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечного перевезення тварин в транспортних засобах» (№9016).

У пояснювальній записці зазначено: «…спостерігається практика, особливо у жінок, під час керування транспортним засобом тримати на колінах, на руках або в руках собак невеликих порід», передає УНІАН.

При цьому вказано, що тварина може відволікати водія, заважати керуванню.

Також йдеться про те, що у разі раптової зупинки чи зіткнення відсутність спеціальних засобів для перевезення або надійних кріплень перетворює тварину на «снаряд», який може потрапити в людину і стати причиною серйозних травм або й загибелі.

«Приміром, у типовій дорожньо-транспортній пригоді при швидкості 50 км/год собака з вагою 20-25 кг летітиме вперед із силою удару близько 700 кг», – сказано у документі.

Читати ще: Розмитнення онлайн, підвищення цін, обов'язковий техогляд: що чекає на водіїв в Україні 2023 року

Законопроєктом запропоновано зобов’язати водіїв перевозити тварин у спосіб, що не заважає керуванню транспортним засобом та дотриманню правил дорожнього руху. При цьому не уточнено, у який спосіб це має відбуватися.

Водночас запропоновано запровадити адміністративну відповідальність за порушення правил перевезення тварин. Визначено, що це має бути стягнення з водія штрафу у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 510 грн, а при повторному порушенні протягом року – штраф у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів, тобто 850 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Людина Показати IP 16 Лютого 2023 16:03
Вже не знають що то з того водія ще витягнути!
Шурка Показати IP 16 Лютого 2023 16:49
А в який спосіб не придумали. Спосіб придумає два інших бездарі.
Попкорн Показати IP 16 Лютого 2023 16:58
Ото проблемні закони у наших депутатів! Цікаво скільки людей під час дтп вбила "снаряд"- тварина?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus