USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

У Раді пропонують удосконалити програму «єОселя»

Сьогодні 14:36
У Верховній Раді напрацьовують пропозиції для удосконалення програми «єОселя» для внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомив народний депутат, член Комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Сергій Козир у інтерв’ю Укрінформу.

«Наразі ми співпрацюємо з профільними парламентським комітетом на чолі з Оленою Шуляк, а також з Міністерством відновлення щодо поліпшення умов програми «єОселя», – поінформував він.

За словами депутата, головною метою змін є створення умов, аби більше родин ВПО змогли скористатись програмою. Своєю чергою для цього необхідно збільшити вік забудови, який за чинними правилами не може перевищувати три роки.

Читати ще: За плетіння сіток – 12 тисяч гривень: у Луцьку запрошують на офіційну роботу

«У деяких регіонах держави кількість новобудов, яка не перевищує термін трьох років, – мізерна, до того ж вони мають значно вищу ціну, ніж будинки, що були зведені до 10 років тому», – підкреслив Козир.

Парламентарій зауважив, що ще одним нагальним питанням є те, що «річна відсоткова ставка за кредитом є дуже великою, навіть непідйомною для переселенців, які тільки починають будувати нове життя на нових місцях».

«Наявну відсоткову ставку в розмірі 7% річних точно потрібно зменшити. Є ідеї, як це можна зробити, отже, у парламенті наразі активно працюємо щодо розроблення та впровадження таких змін», – додав Козир.

Як повідомляє Укрінформ, програма «єОселя» практично не вирішує проблеми ВПО. Через низку обмежуючих критеріїв нею змогли скористатися лише 193 переселенці, що становить близько 1% усіх виданих кредитів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus