USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

У Раді анонсували адекватні зміни щодо зарплат військовим

22 Травня 2023 16:19
Парламентська робоча група вже напрацювала певні алгоритми щодо виплати заробітної плати військовослужбовцям, які можуть бути сприйняті суспільством та військовими як «абсолютно адекватні».

Про це повідомив член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник президента у ВР Федір Веніславський, передає Укрінформ.

«Напрацьовуються конкретні питання, пов’язані зі справедливим і пропорційним рівнем грошового забезпечення військовослужбовців, які виконують бойові завдання, які перебувають у тилу і виконують певні службові завдання», – розповів він.

Веніславський зазначив, що найближчими днями керівники цієї робочої групи скоріше за все проведуть брифінг, на якому більш детально розкажуть про напрацювання.

Нагадаємо, з 1 лютого змінився порядок виплат військовослужбовцям. Так, мінімальний розмір грошового забезпечення було підвищено до 20 100 гривень усім військовослужбовцям. 100 тисяч гривень на місяць, як і раніше, збережені захисникам, які воюють безпосередньо на передовій.

Водночас 30 тисяч гривень, що раніше виплачувалися широкому колу силовиків, тепер виплачуються військовим, які виконують завдання в районах бойових дій, але не беруть безпосередньої участі в боях із противником, пропорційно часу виконання завдань, а також тим, хто перебуває на бойовому чергуванні й бере участь у відбитті повітряних нападів противника, незалежно від району виконання завдання.

10 квітня Верховна Рада вирішила повернути військовим доплати у 30 тисяч гривень. Пізніше до парламенту внесли проєкт ухвали, який тимчасово блокує повернення виплат військовим.

У Генштабі ЗСУ закликали припинити «займатися популізмом» щодо питань доплат військовослужбовцям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus