USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.46 10.64

«У Путіна майже ніхто не вірить»: журналіст – про настрої серед російських еліт

21 Листопада 2022 23:43
Російський журналіст Михайло Зигар розповів про обстановку, яка зараз панує серед владної верхівки РФ.

Як передає УНІАН, про це він написав у матеріалі Der Spiegel.

«Всі мої джерела в Москві згодні: все змінилося, в Путіна після Херсона вже майже ніхто не вірить. Найпопулярніше порівняння в наші дні – з Мілошевичем. Перспективи Путіна моє джерело, близьке до адміністрації президента, оцінює так: «Він завжди боявся показати слабкість – а тепер показав, і всім очевидно, що його зараз знищать. Дай Бог, йому залишилося пів року». Звичайно, він не може точно пояснити, що буде з Путіним – це скоріше відчуття, ніж конкретне знання, яке у нього є. Великі російські бізнесмени, які ще недавно заявляли, що прийдешня зима стане для України вкрай трагічною, а для Європи – страшним випробуванням, тепер повністю переглянули свої прогнози. Це не означає, що хтось із них готовий проявити ініціативу, але всі чогось чекають», – зазначив журналіст.

Михайло Зигар повідомляє, що армія в Росії ще більш радикальна.

«Там є велике невдоволення всією адміністрацією окупованих територій і військовою операцією в цілому. Загальна ідея така: московські чиновники тільки й роблять, що вичавлюють гроші. Всі посіпаки заступника голови Адміністрації президента, який відповідав за «інтеграцію» Херсонщини в Росію, насправді тільки крали. Вони не стали відновлювати регіон – ніби заздалегідь знали, що все це буде безглуздо», – написав Зигар.

Журналіст стверджує, що багато з тих, хто нещадно критикує Путіна, його рішення і саму війну, не усвідомлюють, наскільки їхнє критичне мислення роз’їдене пропагандою.

«Майже всі рано чи пізно стали говорити, що війну організував захід, що це пастка, в яку заманили Путіна. І що ще гірше, американці роблять все, щоб знищити Росію і росіян, так що ця війна не закінчиться навіть після падіння «Пині». Бо нібито армія тоді прийме командування і продовжить боротьбу. Звучить досить страшно – іноді здається, що деякі з моїх співрозмовників зійшли з розуму під впливом пропаганди. Однак, враховуючи, як сильно змінилися їхні оцінки за останній рік і як швидко випарувалася їхня впевненість у непереможності Путіна, є надія, що нинішнє конспіративне мислення теж не триватиме довго», – додав Зигар.

Раніше повідомляли, що відступ з Херсона стало «дуже болючою подією» для «російських еліт», до них прийшло розуміння того, що війна проти України програна.

На тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну в Москві готуються до можливого державного перевороту. У РФ бояться, що проти кремлівської влади будуть використані ЗМІ, соцмережі, релігійні організації і навіть гіпноз.

Історик і політичний аналітик Валерій Соловей вважає, що секретар Ради Безпеки Росії Микола Патрушев поки що вважається найбільш ймовірним претендентом на пост президента Російської Федерації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луч Показати IP 22 Листопада 2022 00:13
Щоб він здох!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus