USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.46 10.64

У прокуратурі спростували інформацію про викрадення 200 одиниць військової техніки

28 Березня 2018 11:28
У прокуратурі спростували інформацію про викрадення 200 одиниць військової техніки на Житомирщині. Слідство вважає, що, скоріше за все, техніка реалізовувалася законно і була надлишковим майном ЗСУ, повідомляє ТСН.

Як заявив під час брифінгу у вівторок заявив військовий прокурор Центрального регіону України Григорій Рябенко, близько 200 одиниць техніки, яка була виявлена у Новоград-Волинському районі Житомирської області, не є бойовою і взагалі не є військовою.

За його словами, йдеться про 196 одиниць демілітаризованої техніки. Серед них 93 автомобілі та тягачі, 98 причепів, кунгів та цистерн, чотири БТР та один БРДМ. Наразі на усю цю техніку судом накладено арешт.



У прокуратурі кажуть, що усю цю техніку виявили під час обшуків у рамках розслідування кримінального провадження щодо крадіжки нафтопродуктів із нафтопроводу “Дружба”. Наразі слідство у цій перебуває на початковій стадії.

На 17 одиниць техніки вже здобуто документи - це договори, які підтверджують законність їх відчуження через уповноважені державні підприємства упродовж 2013-2016 років. Ця техніка реалізовувалася, як надлишкове майно.

“Реалізація надлишкової чи такої, що вислужила терміни експлуатації, транспортної техніки із ЗСУ чи інших військових формувань передбачена чинним законодавством, оскільки реалізується техніка, яку економічно невигідно відновлювати”, - йдеться у повідомленні військової прокуратури.

Деякі машини мали знищені номери вузлів та агрегатів, тому для їх відновлення та ідентифікації призначено криміналістичну експертизу.

Після проведених оглядів було встановлено, що принаймні 72 одиниці техніки реалізовувалися Управлінням обліку надлишкового військового майна ЗСУ комерційним структурам через уповноважене державне підприємство. Наразі слідчі намагаються отримати документи, які мають підтвердити походження цієї техніки.



У власника техніки, яким є приватний підприємець, вже вилучено договори, довіреності та інші документи щодо купівлі-продажу, з яких можна зробити висновок, що придбання відбувалося упродовж останніх 6-8 років. Слідство вважає, що зараз підстав для затримання підприємця немає. Також поки що не підтверджується інформація про те, що деяка техніка була завезена із зони АТО.

Наразі перевіряється обґрунтованість списання техніки, визначення її оціночної вартості та дотримання порядку її реалізації. Якщо буде доведено, що техніку придбали незаконно, її можуть конфіскувати у дохід держави.

Раніше поліція повідомила, що виявила на Житомирщині схему розкрадання спецтехніки та транспортних засобів, зокрема БТР та БМП.

”Працівники спеціальної поліції та інших підрозділів поліції області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Житомирського гарнізону у ході розслідування обставин пошкодження магістрального нафтопроводу вийшли на схему розкрадання спеціальної техніки та транспортних засобів. Упродовж двох тижнів було проведено низку обшуків у Новоград-Волинському районі та вилучено майже 200 об’єктів, підготовлених до продажу”, - йшлося у повідомленні поліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus