USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

У постраждалого не працює нога: волинянин може уникнути покарання за каліцтво, бо пішов служити в ЗСУ

Сьогодні 16:36
Чоловіку не сподобалося, що сусід із товаришем гучно розмовляють у під’їзді, а тому вхопився за ножа. Це сталося ще в грудні 2023 року у Луцьку. 23-річний молодик почав стікати кров’ю, адже йому сильно порізали вени ноги.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

За словами батька постраждалого, нападник одразу втік, коли побачив, що накоїв. Про надання допомоги чи виклик швидкої не йшлося. Поліція його затримала пізніше.

«Поліцейські, які приїхали на виклик, наклали джгут моєму сину. Якби не вони, то його не стало б. Лікарі провели операцію, але його нога не працює», – зазначив Ігор Клець.

Читати ще: Втік до Польщі: волинянина судили за ДТП, у якій неповнолітня дівчина отримала інвалідність

Батькам повідомили, що син у тяжкому стані в реанімації. Хлопець уже переніс кілька операцій. Остання була в червні цього року, але, як кажуть рідні, постраждалому ще потрібні хірургічні втручання.

Матеріальні витрати сягають понад 60 тисяч гривень, моральну шкоду оцінити поки неможливо. Хлопець отримав другу групу інвалідності, з роботи його попросили звільнитися. А від нападника не було ні вибачень, ні каяття.

Тим часом кривдник мобілізувався до лав ЗСУ, а тому адвокат просив призупинити слідство до його звільнення зі служби. Батьки постраждалого хлопця та його представник, своєю чергою, чекали на справедливий вирок.

Прокурор також не був готовий до такого повороту. Як зазначив, обвинувачений проживає та зареєстрований у Луцьку, а повістку виписали в Камінь-Каширському ТЦК та СП. Тому акцентував, що потрібно перевірити, чи справді чоловік пішов служити.

Читати ще: Водій тролейбуса отримав інвалідність: справу про ДТП у Луцьку за участі підполковника СБУ намагалися закрити

Суд вироку не ухвалив, а дав два дні, щоби пересвідчитися, чи повістка є бойовою. Якщо так, то замість покарання за тяжкі тілесні ушкодження, через які молодик на все життя залишиться інвалідом, обвинувачений вирушить захищати Україну.

«Він на ногу взагалі не може стати. Її крутить, судомить і не відпускає. Ми не знаємо, що робити далі. І тут ось таке рішення суду. Я обурений», – підсумував батько постраждалого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus