USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.43 41.60
  • PLN 10.30 10.45

У постраждалого мотоцикліста – чимало переломів: водій ВАЗа отримав умовний термін через ДТП на Волині

Сьогодні 07:14
На Волині водію ВАЗа призначили півтора року умовного терміну, бо він не пропустив мотоцикл, що призвело до тяжких травм у його керманича.

Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду.

Автопригода трапилася 6 червня 2024 року поблизу села Мощаниця. Керуючи автомобілем ВАЗ 21013, Валентин Ф. не надав переваги в русі мотоциклу Lifan під час виїзду з другорядної дороги на головну. Через це відбулося зіткнення.

Внаслідок ДТП мотоцикліст отримав тяжкі травми: перелом тім’яної кістки, травматичний крововилив, забій головного мозку, забої обох легень, переломи двох ребер, грудного хребця, плеча й ліктя.

Читати ще: Позбавлення прав і сотні тисяч компенсації: покарали пенсіонерку, яка на авто збила двох жінок біля Луцька

Обвинувачений свою вину визнав, щиро розкаявся, просив суворо не карати. Він відшкодував всі завдані матеріальні збитки мотоциклісту. Чоловік вперше притягується до криміналу, характеризується позитивно, одружений, має двох неповнолітніх дітей, одна з яких – дитина з інвалідністю.

Потерпілий пояснив, що їхав головною дорогою і не мав можливості загальмувати, коли з другорядної виїхав інший водій. Натомість претензій до обвинуваченого не мав. Просив суворо не карати та не позбавляти волі останнього.

Читати ще: Велосипедист травмувався об дверцята спецтехніки: у Ковелі комунальника ледь не посадили на три роки

Дії водія автівки кваліфікували за ч. 2 ст. 286 КК України, тобто як порушення Правил дорожнього руху, що спричинило потерпілому тяжкі тілесні ушкодження.

Суд визнав Валентин Ф. винним і призначив йому 3,5 року позбавлення волі із забороною керувати ТЗ на один рік. Але реальне тюремне покарання замінили на півтора року іспитового строку. Також він заплатить 18 тисяч гривень судових витрат.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus