USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

У постачальника продуктів для Міноборони вилучили понад €4,7 мільйона «чорної» готівки

Сьогодні 15:41
Територіальне управління Бюро економічної безпеки у Київській області виявило та вилучило понад 4,7 млн євро необлікованої готівки в межах слідства у справі про ухилення від сплати податків групою компаній-постачальників продуктів для Міністерства оборони.

Про це повідомили в БЕБ.

Як зазначається, кошти перевозила бухгалтер компанії в багажнику автомобіля. Походження грошей жінка пояснити не змогла.

Спробу вивезти та приховати «чорну» касу детективи викрили під час слідчих заходів.

Вирішується питання про накладення арешту на вилучені кошти.

Раніше було встановлено, що протягом 2022-2023 років компанія поставила на адресу Міноборони продукти на суму 14,5 млрд гривень з ПДВ. При цьому службові особи компанії документально оформили низку безтоварних операцій щодо придбання і постачання продуктів харчування з підконтрольними підприємствами, які мають ознаки фіктивності. Також вони підмінили номенклатуру та завищили вартість товарів.
Читати ще: Міноборони запобігло постачанню понад 264 тонн неякісних продуктів для ЗСУ

У результаті зловмисники безпідставно сформували витрати на податковий кредит з ПДВ, що дало змогу ухилитися від сплати податків в особливо великих розмірах.

Завдані бюджету збитки підтверджує відповідний висновок аналітичних матеріалів, сформованих фахівцями БЕБ.

Детективи бюро провели обшуки в приміщеннях групи компаній та за місцями проживання фігурантів. Були вилучені документи і чорнова бухгалтерія.

«Незважаючи на те, що обшуки проводились з дотриманням всіх норм чинного законодавства та жодним чином не перешкоджали законній діяльності підприємства, його представники заявили про нібито тиск з боку БЕБ», – зазначили в бюро.

Читати ще: Справа розкрадання 1,5 млрд у ЗСУ: Умєров відсторонив керівника військово-технічного департаменту

Досудове розслідування триває. Справа порушена за двома статтями Кримінального кодексу України:

ч.3 ст. 212 – ухилення від сплати податків, зборів, що призвело до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах;

ч.2 ст 209 – легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus