USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Порошенка звинувачують Притулу у втричі дорожчій закупівлі БТРів

9 Листопада 2022 16:12
Після оголошення благодійним фондом Сергія Притули збору коштів на 50 бронетранспортерів «Spartan», одразу спалахнув скандал щодо зависокої ціни БТРів як для цієї моделі. Волонтери та громадські діячі повідомили, що «Спартани» можна придбати набагато дешевше.

Серед тих, хто звинуватив Притулу в таких дорогих розцінках, є і ексрадник Петра Порошенка та волонтер Юрій Бірюков, пише Telegraf.

Він звинуватив Притулу у купівлі за завищеною ціною за пожертвування українців і розповів, як його волонтерський фонд купував ці самі «Спартани».

Згідно з його заявою, він придбав 14 «Спартанів» по 29 500 фунтів за одиницю техніки, тобто втричі дешевше за Притулу. При цьому він зазначив, що іноді їм теж пропонують купувати техніку за завищеними цінами, але вони знаходять шляхи купити все якнайдешевше.

«Я не дорікаю нікому. Не роблю жодних висновків. Ні на кого не «накидаю»... Просто ми не маємо команди сммщиків і піарників (не мої слова, це з одного інтерв’ю), зате є команда юристів. І є розуміння відповідальності за кожну гривню, яку ви нам довіряєте. І є досвід міжнародних закупівель. Ми знаємо, що коли нам показують Спартани за 100 000 фунтів (а саме з цієї ціни починалися переговори) – завжди потрібно рити і знаходити реальних власників, а не вистачати у першого посередника з довгого ланцюга посередників», – підсумував Бірюков.
Сергій Притула у відповідь на критику пояснив ціну, за яку його Фонд планує закупити британські бронетранспортери FV103 Spartan, та пообіцяв прозвітувати про їх покупку, надавши відповідні чеки.

«Чи знали ми про існування ціни 29500 фунтів, яка зараз гуляє мережею? Так, звісно ж. Проте ми зібрались купувати не 6, не 8, не 10 бронемашин. А 50-60-80 чи, можливо, 100. І це не той випадок, коли чим більше ти береш, тим більшу знижку тобі роблять. Це не конкурентний ринок», – зазначив він.

За словами Притули, озвучена його фондом ціна у за один FV103 Spartan є «верхньою закупівельною планкою», яка була поставлена «у філософію збору коштів».

«Після того, як з України відбулося контрактування невеликих партій «Спартанів», на британському ринку відбулось суттєве пожвавлення по цій номенклатурі. І ті ціни, які були на ринку ще кілька місяців тому, зараз не є актуальними. Великі компанії скупляють у менших продавців більшість наявних на ринку «Спартанів» і монопольно правлять достатньо високу ціну в межах 100 тисяч доларів», – пояснив Притула.

Він також додав, що озвучена його Фондом кількість у 60 бронетранспортерів FV103 Spartan, «не є остаточною».

«І скоріше за все, це буде не єдина номенклатура бронетехніки, яку ми привеземо до України з Британії», – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Притулі Показати IP 9 Листопада 2022 20:44
А де супутники? Хоча пєця теж гімнюк.
Ірина Показати IP 10 Листопада 2022 11:04
Якби не піднявся скандал, було б 6 чи 8 за ціною 100000 фунтів . На цей раз викрутився Притула, інші покупки треба ретельно перевіряти, бо дуже сумнівний цей фонд
Тетяна Показати IP 10 Листопада 2022 21:14
Порох а цукерки військовим ти також по 300 грв. продаєшь.
Андрій Показати IP 11 Листопада 2022 07:27
Для пороха це знайома схема, коли в 3-6 разів завищується ціна на зброю для ЗСУ.Він так все своє правління заробляв на АТО через власний завод "Ленінська кузня" на Рибальському (який успішно перепродав нещодавно Тигіпку).Уся країна платила пороху військовий збір без оголошення війни.Обливати лайном інших - улюблена схема пороха..та й усіх політиків.А Притула- робить конкретну справу..швидко і дієво.
Стадіон до Андрій Показати IP 11 Листопада 2022 13:57
Хотілось почути від Пороха, чим закінчилась історія з Свинарчуками, з його відносинами з мертвечуком, з його ліпецькою фабрикою і т.д. Немає чогось довіри до людини, яка все замовчує. І нарешті, де відрубані руки?
Користувач до Стадіон Показати IP 13 Листопада 2022 17:11
Історія закінчилась тим, що "Свинарчуків" виправдали ПІСЛЯ виборів 2019 років і навіть взяли в на посаду при новій владі.Тому питайте не "Пороха" а нову команду.
Олег до Користувач Показати IP 16 Листопада 2022 14:48
Тобто увесь цей "кіпіш" перед виборами був просто піаром? І свинарчуки підігрували новому зе?
Оксана до Андрій Показати IP 13 Листопада 2022 13:31
А ви текст взагалі-то добре читали? Порох купує дешевше за Притулу (при усій моїй симпатії до останнього, саме він купує дорожче). І до речі, війна в Україні досі не оголошена. І наведіть, будь ласка, факти, щодо "Ленінської кузні" і Порошенка, а то виходить, що обливати лайном інших улюблена справа не лише пороха ... та й усіх інших політиків. Давайте провадити суперечки аргументовано.
Анонім до Оксана Показати IP 24 Липня 2023 16:31
Щодо Ленвнської кузні чи заводу Богдан можна прочитати хоча б на вікіпедії. Зі 100 авто приїхали на фронт лише 50, 25 з них зламались.
Олександр до Оксана Показати IP 29 Лютого 2024 10:21
Ви йому на слово повірили? Хоча б для початку подивіться розслідування Бігус про Потроха з його "руки повідрубую" і як він підняв армію, як люблять порохоботи за це горлати, але по факту...
11 до Андрій Показати IP 27 Січня 2023 21:43
а кто тебе мешает свое дерьмецо покушать. Не покупай конфеты, ещь свое родное
андрей Показати IP 27 Січня 2023 21:50
Если у тебя не хватет мозгов проверить что ты полную фигню тут рассказываешь, то это проблемы всего с твоими мозгами. Были бы они были ты бы уже смог проверить что уже все доказано давным давно что говорится про пороха это полнейшая брехня. меньше смотри квартальчики

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus