USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.55

У Порошенка, Парубія та в МЗС немає копії Томосу про автокефалію ПЦУ

15 Січня 2019 13:43
Адміністрація Президента України, апарат Верховної Ради України та Міністерство закордонних справ України не мають тексту томосу про автокефалію Православної церкви України (ПЦУ).

Про це йдеться у відповідях зазначених відомств на запити Українських Новин.

У відповіді апарату Ради вказано, що він не є розпорядником даної інформації.

«Одночасно інформуємо, що згідно із розпорядженням голови Верховної Ради України від 11 травня 2011 року № 393 «Про забезпечення виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» в апараті Верховної Ради України» апарат Верховної Ради України не є розпорядником інформації за запитами на інформацію стосовно інформації органів влади інших держав, міжнародних організацій», – йдеться у відповіді Ради.



У відповіді Адміністрації Президента України не міститься відповіді по суті, а лише наведені витяги з законодавства.

«Відповідно до ст. 1 Закону (України «Про доступ до публічної інформації») публічна інформація – це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом», – сказано у відповіді АП України.



МЗС, своє чергою, відповіло найбільш чітко – крім інформації, що воно не має в своєму розпорядженні тексту документа, вказано, що питання релігії відносяться до сфери Міністерства культури України.

«У зв’язку з Вашим запитом від 08.01.2019 року повідомляємо про те, що МЗС не має тексту Томосу про автокефалію Православної церкви України», – зазначено у відповіді МЗС.



Українські новини очікують відповіді на запит з проханням надати копію тексту Томосу про автокефалію ПЦУ від Мінкультури.

Нагадаємо, 15 січня Президент України Петро Порошенко у рамках так званого «Томос-туру» прибув із візитом на Волинь. Аби забезпечити масовку з потрібних людей президенту, до Луцька за розпорядженням голови Волинської ОДА Олександра Савченка звезли бюджетників з районів області. Також президент планує відвідати Ківерці та Рожище.

За деталями візиту можна слідкувати у текстовій трансляції Інформаційного агентства Волинські Новини.

Як повідомлялося, Порошенко нагородив орденами митрополитів, які перейшли до ПЦУ з Української православної церкви, зокрема митрополита Олександра (Драбинка) та митрополита Симеона (Шостацького), а також митрополита Української автокефальної православної церкви Андрія (Абрамчука). Раніше Петро Порошенко присвоїв патріарху Філарету звання "Герой України". У свою чергу патріарх Філарет нагородив Президента орденом святого апостола Андрія Первозванного за активну участь в процесі отримання Україною томосу про автокефалію української церкви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ахахаха Показати IP 15 Січня 2019 15:08
Чоколядний Пеця взяв папір і ручку і сам собі написав томос і тепер носиться з ним по всій Україні як кіт з салом і хвальться!
Реаліст Показати IP 16 Січня 2019 10:43
А при чому державні органи до церковного документа?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus