USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Помпеях археологи виявили дитячі малюнки гладіаторів

31 Травня 2024 00:35
Археологи виявили дитячі ескізи боїв гладіаторів, нанесені вугіллям на стінах одного з будинків у давньоримському місті Помпеї.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що ескізи фігур гладіаторів із палицями були виявлені під час розкопок, які проводилися у Помпеях в останні місяці. Малюнки були зроблені дітьми віком шести або семи років.

Крім цього, археологи знайшли обриси трьох маленьких рук, двох фігур, які грають із м’ячем, сцену полювання, можливо, на кабана, і двох бійців, один із яких лежить на землі.

Психологи із Неапольського університету імені Федеріко II вважають, що виявлені малюнки зображують події, які бачили діти, а не вигадані.

Читати ще: У Помпеях виявили кімнату із фресками про Троянську війну

Серед інших знахідок – унікальний портрет дитини у каптурі із маленьким песиком біля ніг, знайдений у так званому «Будинку художників за роботою». Біля входу в цей будинок були також виявлені скелети чоловіка і жінки – літньої пари, яка, ймовірно, марно шукала притулку під час виверження вулкана в Помпеях близько 2000 років тому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus