USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

У польському Щецині водій в'їхав у натовп, 20 людей – у лікарні

3 Березня 2024 09:10
Польська прокуратура висунула звинувачення за чотирма пунктами 33-річному водієві, який вчора на великій швидкості в’їхав у групу пішоходів у Щецині, а потім спричинив зіткнення з трьома іншими автомобілями.

Про це, як пише «Європейська правда», повідомляє RMF24.

Водій дав пояснення у зв’язку з інцидентом і визнав свою провину. Тепер його свідчення перевірятимуть слідчі.

Чоловік вислухав чотири звинувачення. Він відповідатиме за спричинення катастрофи на наземному транспорті, замах на вбивство кількох осіб, втечу з місця події та заподіяння тілесних ушкоджень.

У лікарнях Щецина досі перебувають 20 осіб, які отримали поранення в результаті аварії. Західнопоморський воєвода Адам Рудавський повідомив, що їхній вік коливається від 5 до 62 років. Серед них шестеро дітей та шестеро українців.

Стан двох постраждалих лікарі оцінюють як дуже важкий. Вони перебувають під постійним наглядом анестезіологів та нейрохірургів.

Читати ще: Мотоцикліст раптово виїхав на головну: деталі ДТП на Волині, у якій загинув 14-річний хлопець

Суд, за клопотанням прокуратури, ухвалив рішення про тримісячний арешт для чоловіка. Підозрюваному загрожує навіть довічне ув’язнення.

Інцидент стався в п’ятницю відразу після 15:00 на площі Родла, одному з найбільших і найбільш завантажених перехресть у Щецині в другій половині дня.

Винуватця ДТП – 33-річного поляка – затримали свідки і передали поліції. Чоловік раніше не притягувався до кримінальної відповідальності і мав водійське посвідчення.

Чоловіка доставили до поліцейського ізолятора тимчасового тримання. Його перевірили на вміст алкоголю та наркотиків. Первинні тести не показали наявності одурманюючих речовин. У водія взяли кров для більш ретельного дослідження.

Попередні процесуальні дії під наглядом прокурора показали, що він є особою, яка вже чотири роки перебуває на психіатричному лікуванні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus