USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

У польському лісі знайшли уламки об'єкта, схожого на ракету «повітря-земля»

27 Квітня 2023 11:22
У центрально-північній частині Польщі знайшли уламки об'єкта, схожого на ракету «повітря-земля». Дивну знахідку виявили поблизу міста Бидгощ.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на RMF24, факт знахідки об'єкта підтвердили офіційно. Наразі його називають «уламками неідентифікованого військового об'єкта». Утім влада запевняє, що безпеці місцевих мешканців нічого не загрожує.

Водночас генпрокурор Збігнєв Зьобро заявив, що військовий відділ окружної прокуратури у Гданську під наглядом Національної прокуратури почав розслідування щодо решток об’єкта, який виявили у лісі приблизно за десяток кілометрів від Бидгоща. Окрім прокурорів, на місці працюють військові експерти, поліція, жандармерія.

Журналісти RMF FM дізналися, що це можуть бути залишки ракети класу «повітря-земля». Ймовірно, ракета впала якийсь час тому, а її уламки виявили тільки зараз. Важливо, що на них нібито є написи російською мовою, що може свідчити про те, що ракета могла бути радянською. Бойової частини у цієї ракети не було. Офіційно цю інформацію не коментують.

Ліс, де впала ракета, розташований за близько 500 км від кордону України, понад 400 км від кордону з Білоруссю і близько 240 – з Калінінградською областю Росії.

Нагадаємо, у листопаді в польському Пшеводуві внаслідок вибуху ракет російського виробництва загинуло двоє людей.

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus