USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Польщі звели перший будинок для волинських дітей

3 Вересня 2023 13:44
Ідея та реалізація задуму зведення будинку належить голові Фундації «Честь допомагати дітям» Пйотру Зигарскі. Він запевнив, що готовий прийняти ще півтора десятка малих волинян – дітей військовослужбовців – і піклуватися про них аж до завершення війни. Заради цієї мети і постав окремий двоповерховий сучасний дім площею 200 квадратних метрів.

Його мешканцями стануть вихованці Затурцівської спеціальної школи з числа сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які з початку великої війни знайшли прихисток у гміні Щебжешин Замостського повіту Люблінського воєводства. На входини запросили голову Волиньради Григорія Недопада та його заступника Григорія Пустовіта, інформують в облраді.

«Це житло ми побудували для українських діток, які бажають вчитися і жити на час війни в об’єднаній Європі. Ця малеча зі своїми наставниками прибула до нашого краю 1 березня 2022 року як біженці від війни, вони тимчасово вирішили поєднати долю з Польщею. Тут вони ходять до школи, тут завели друзів, тут хочуть розвиватися задля того, щоб після війни якнайкраще допомагати своїй Батьківщині. І щоб допомогти їм у цьому, ми вирішили збудувати найважливішу річ у житті кожної людини – їхній власний дім, який у всі часи буде «мостом дружби та допомоги» між нашими народами. За величезної допомоги усіх людей доброї волі, докладаючи багато сил і засобів, нам вдалося збудувати такий дім», – наголосив Пйотр Зигарскі.
Голова обласної ради Григорій Недопад висловив щиру вдячність благодійникові та усім, хто долучився до реалізації цієї ініціативи. Юним мешканцям новобудови він подарував портрети Лесі Українки, вишиті на полотні.
«Дорогі наші діти, це дуже символічний подарунок. Завжди пам’ятайте, що ви – українці, волиняни. А наша талановита землячка Леся Українка, яка є знаковою постаттю для нашої держави, нехай буде нагадуванням вам про це», – зауважив він.

Читати ще: Фури допомоги та мітинги: студентка ВНУ допомагає Україні з Німеччини

На знак великої вдячності голові Фундації «Честь допомагати дітям» Пйотру Зигарскі Григорій Недопад подарував бойовий прапор 14-ї окремої механізованої бригади ім. князя Романа Великого, привезений з Куп’янська.
«Просто так цей прапор не дарують людям. Його дарують лише тим, хто заслуговує на це. А ці хлопці, які розписали цей стяг, я переконаний, збережуть Україну і переможуть ворога», – наголосив він.
На завершення присутні спільно помолитися за мир та підтримку усіх дітей в храмі Успіння Богородиці і Приснодіви Марії в Щебжешині.
А також керівники Волиньради долучилися до висаджування поблизу нового будинку дерев як символа пам’яті та щирого добросусідства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ммм Показати IP 3 Вересня 2023 16:46
А чим нам ще розраховуватись...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus