USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.67

У Польщі затримали двох чоловіків, які хотіли підірвати мечеть

4 Січня 2021 21:30
У Польщі затримали двох чоловіків, які готували проведення теракту в мечеті з використанням вибухових та отруйних речовин.

Про це повідомило Polskie Radio, пише Обозреватель. Зловмисники закликали до винищення мусульман, щоб запобігти «ісламізації Польщі».

Арешт і затримання провели після розслідування Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW).

Третій обвинувачений буде притягнутий до відповідальності за незаконне зберігання вибухових речовин.

За словами Станіслава Жарина, прессекретаря міністра і координатора спецслужб, співробітники ABW визначили, що напад мав бути здійснено на «конкретний релігійний об’єкт ісламського співтовариства».

«Злочинці також планували розповсюдити отруйні речовини серед певних груп людей. Обвинувачені висловлювали крайні праві погляди, і один з них публічно вказав на необхідність знищення релігійних груп, закликав до насильства, вчинення злочинів на основі національних, етнічних, расових і релігійних відмінностей», – повідомив Жарин.

Один з обвинувачених створив антиісламський маніфест, в якому закликав переслідувати всіх мусульман, які потрапили на територію Польщі.

Зловмисників надихали методи, які використовували Андерс Брейвік, винуватець терактів в Норвегії в 2011 році, і Брентон Таррант – австралієць, відповідальний за масове вбивство мусульман у мечеті Нової Зеландії.

Під час обшуку в приміщеннях, що належать обвинуваченим, були вилучені вибухові речовини, чотири одиниці вогнепальної зброї, в тому числі саморобний пістолет-кулемет і боєприпаси, а також прекурсори для виробництва наркотиків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus