USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.45 10.62

У Польщі запрацює база протиракетного щита

Сьогодні 09:09
У польському Редзіково, що поблизу Пуцька, планують відкрити базу з протиракетної оборони, з якої, можливо, збиватимуть російські ракети, що летітимуть на Польщу.

Про це повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в ефірі Radio Rebeliant, передає Кореспондент.

«Найближчими тижнями ми відкриємо базу протиракетного щита в Редзіково у Поморському воєводстві. Це база, про яку ми домовилися зі Сполученими Штатами» – зазначив він.

Сікорський підкреслив, що вів переговори про те, «щоб ракети ППО могли збивати також російські ракети, які летять на Польщу, а не лише іранські, які летять на США».

Читати ще: Термінали Starlink для України продовжуватиме фінансувати лише Польща, – Сікорський

Пуцьк розташоване на півночі Польщі за понад 900 км від українського кордону. Місто входить у Поморське воєводство, яке межує з Калінінградською областю РФ.

База протиракетної оборони США в Редзіковому введена в експлуатацію НАТО у липні 2024 року. Вона є частиною великого протиракетного щита НАТО і призначена для виявлення, відстеження та перехоплення балістичних ракет. Вона має винятково оборонний характер.

Раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща виділить 100 мільйонів євро на чеську ініціативу із закупівлі боєприпасів для української армії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Andy Показати IP Сьогодні 10:02
Пуцьк то не Луцьк )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus