USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

У Польщі заявили, що Україна має вирішити питання про ексгумацію жертв Волинської трагедії

7 Листопада 2023 23:18
Заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський заявив, що Україна має вирішити питання щодо ексгумації жертв Волинської трагедії, якщо прагне вступити до ЄС.

Про це він сказав у інтерв’ю радіо ZET, передає кореспондент Укрінформу.

Відповідаючи на запитання щодо ексгумації польських жертв Волинської трагедії з виявленого нещодавно поховання на місці села Пужники на Тернопільщині, Яблонський зазначив, що польська сторона працюватиме над тим, щоб це відбулося якомога швидше.

«Я завжди про це говорю і скажу ще раз: на нашу думку, без розв’язання цього питання – і багато українців це вже усвідомлюють – Україна не може мріяти про вступ до ЄС», – заявив Яблонський.

Відповідаючи на запитання, чи це є умовою підтримки Польщі щодо членства України в ЄС, польський дипломат зазначив, що «йдеться не про умови, а про реальність».

«Якщо ми хочемо бути в одній спільноті з країною, з якою маємо серйозну суперечку, то її треба розв’язати, в іншому випадку складно буде співпрацювати», – наголосив Яблонський.

Як повідомляли, прем’єр-міністр РП Матеуш Моравецький раніше заявляв, що польсько-українське примирення неможливе без ушанування усіх жертв трагічних подій на Волині у роки Другої світової війни.

Українські та польські археологи і дослідники виявили на місці села Пужники на Тернопільщині масове поховання поляків, які загинули в 1940-х роках, і звернулися до української влади щодо проведення ексгумаційних робіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Клава.. Показати IP 8 Листопада 2023 03:15
дістаньте зі смітника історії Кучму - хай знову вибачиться..
Віктор Фурсенко Показати IP 8 Листопада 2023 11:02
Наші польські ,,друзі,, гірше московських ворогів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus