USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

У Польщі заговорили про ультиматум Україні щодо Волинської трагедії

Сьогодні 11:45
Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Варшава у майбутньому має поставити Україні ультиматум: схвалення членства у ЄС можливе лише після вирішено питання щодо Волинської трагедії 1943 року.

Про це Косіняк-Камиш заявив в ефірі одного з польських телеканалів, передає Polsatnews.pl.

Польський чиновник заявив, що Польща підтримує Україну «наскільки можна» в контексті триваючої широкомасштабної військової агресії з боку РФ.

Проте зазначив, що у відносинах між Варшавою та Києвом «не все ідеально через невирішеність історичних питань».

На його думку, на тлі євроінтеграції України влада Польщі має «поставити ультиматум».

«Входу України до Євросоюзу не буде, якщо не буде вирішено Волинське питання», – цитує польське видання Косіняк-Каміша.

Говорячи про поточну ситуацію на фронті в Україні, він наголосив, що для польської сторони «кінець війни означає лише перемогу України».

«Будь-який інший випадок все ще є прямою загрозою війни для Польщі», – висловився чиновник.

Також глава Міноборони Польщі висловив задоволення тим, що техніка надходить в Україну в рамках оборонної підтримки, але відзначив зростання ризику, що це буде проблемою для постачання перед осінню та зимою через масштабне руйнування критичної інфраструктури.

Нагадаємо, у травні спікера міністерства закордонних справ Польщі Лукаша Ясіна відправили у безстрокову відпустку через його вимоги вибачень від України і Президента Володимира Зеленського за Волинську трагедію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP Сьогодні 12:07
Пшепрашем, панство. Щороку одне і те ж. Кожен Президент вибачався, дехто по декілька разів. Ну що вам ще треба??? А будете багато заважати вижити, кацапи сформують для вас бандерівські бригади.
Олександр Показати IP Сьогодні 12:10
При тому, що найкривавіші епізоди цієї трагедії, як то Сагринь (загинуло понад 800 українців) - діло рук "Армії Крайової", яка знову ж - точний аналог УПА. Від рук АК загинули тисячі українців, від рук УПА - не менше поляків. Це війна давно минулих літ. Нащо досі це згадувати і вимагати від України вибачень за УПА, якщо у них АК - герої. У них на честь бандита Станіслава Басая, який різав українців, вулиці назвиають, а нам назвиати щось на честь Бандери - зась. Але що наше - те наше, а про ваше давайте поговоримо... Нічого нового. Але якось дивно то все. І будь-які аргументи їм по барабану.
123 до Олександр Показати IP Сьогодні 12:58
А, які аргументи? Українці поляків почали різати в 43, поляки українців в 44, як про це взнали. В поляків, цілі наукоаі праці, в українців - брошурки від В'ятровича. Може крім аргументів, ще б докази надали?
Розум до 123 Показати IP Сьогодні 14:05
Те що ти недо..мок ти вже довів
123 до Олександр Показати IP Сьогодні 13:56
То що, дасте посилання на труди українських істориків, бо польських начитався? Їх дослідженням вже більш ніж 60 років, а наші за цей час родили дві книжки (дуже слабенькі). Може шось вийшло нове, га?
йцукен Показати IP Сьогодні 13:22
обніміться ж брати мої, молю і благаю
Роха Показати IP Сьогодні 13:48
Як казав мій дідух не вір коню і полякам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus