USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Польщі випустили марку до 30-ї річниці виведення радянських військ

18 Вересня 2023 09:49
З нагоди 30-річчя виведення з Польщі радянських військ Poczta Polska випустила пам’ятну марку.

Про це повідомляє Польське радіо.

На марці, випущеній накладом 120 тисяч, зображені залізничні вагони, що перевозять техніку радянської армії. Вартість марки – 4,60 злотих (близько 40 гривень).

Президент Poczta Polska Кшиштоф Фальковський зазначив, що виведення радянських військ є унікальним моментом в національній історії, який символізує свободу, суверенітет і незалежність країни.

«Ми відновили повний контроль над нашою територією і долею наших громадян. Саме завдяки рішучості та мужності нації було досягнуто цього значного успіху в польській історії. Я хотів би, щоб ця марка символізувала нашу повагу до всіх, хто сприяв звільненню Польщі від іноземного впливу», – сказав він.

Після завершення Другої світової війни десятки тисяч солдатів і офіцерів Радянської армії тривалий час перебували на території Польщі у складі Північної групи військ. Як нагадує Польське радіо, їхні підрозділи дислокувалися у більш ніж 70 містах.

Перші радянські частини залишили територію Польщі у квітні 1991 року. А завершився цей процес 17 вересня 1993-го.

При цьому, зауважує Польське радіо, залишаючи територію країни, росіяни розграбували і знищили величезну кількість майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus