USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Польщі військові проведуть операцію «Фенікс» із ліквідації наслідків стихійного лиха

20 Вересня 2024 09:48
Польська армія з понеділка, 23 вересня, розпочинає операцію «Фенікс» із ліквідації наслідків стихійного лиха в південно-східній частині країни.

Про це повідомив начальник Генштабу ЗС Польщі Вєслав Кукула, передає Rmf24.pl.

За інформацією генерала, операція «Фенікс» складатиметься з пʼяти напрямів дій. Перший стосуватиметься безпеки, зокрема контролю за щільністю протиповеневих валів. Другий напрям дій зосереджуватиметься на наданні медичної допомоги населенню. Йдеться про розгортання пунктів передової медичної допомоги, надання психологічної допомоги населенню та утримання в режимі готовності до евакуації військових гелікоптерів.

Третій напрям роботи армії у зоні стихійного лиха стосуватиметься розчищення та відновлення доріг і мостів для надання допомоги постраждалим від повені.

Читати ще: Вчені назвали причину руйнівних повеней в Європі та світі

Четвертий напрям дій зосереджуватиметься на логістиці, зокрема доставці до постраждалих регіонів питної води та продуктів харчування.

Пʼятий напрям діяльності армійських підрозділів стосуватиметься підвищення компетенції місцевої адміністрації у сфері антикризового управління.

Як інфорували, у постраждалих від повені південно-західних регіонах Польщі оголошено стан стихійного лиха. Відомо, що на території Польщі підйом води відбувся в Сілезькому та Нижньо-Сілезькому воєводствах на півдні та південному заході країни через вихід із русла річки Ниса після сильних дощів. У деяких районах змило мости, у низці населених пунктів почалася евакуація за допомогою гелікоптерів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus