USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Польщі різко поменшало вакансій: які професії затребувані і у яких сферах

17 Грудня 2022 23:02
У Польщі стає менше вакантних місць, але все ще найзатребуванішими є працівники зі сфери промисловості.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на businessinsider.com.pl.

Найбільш відчутно кількість вакансій знизилась у сільському та лісовому господарствах, мисливстві і рибальстві (на 41,1%. до 0,4 тис.), готельному та ресторанному бізнесах (на 39,7% до 3 7 тис.), будівництві (на 31,5% до 15,4 тис.).

Натомість, як свідчать останні дані, найбільше вільних робочих місць фіксують на промислових підприємствах (27,9 тисячі). Значну кількість вакансій також мають фірми зі сектора торгівлі та ремонту транспортних засобів - 21,1 тисяч, а також будівництва - 15,4 тисячі.

Водночас, за даними Головного статистичного управління, наразі на працевлаштування у Польщі чекає понад 100 тисяч осіб. Станом на кінець третього кварталу 2022 року було 135,5 тисячі вільних робочих місць. Згідно зі звітом статистичного управління, це на 11,7% менше, ніж за такий самий період 2021 року.

Нині на 9,1% знизилась кількість новостворених робочих місць у порівнянні з кінцем 2021-го, натомість на 24% зросла кількість ліквідованих.

Наразі найбільше вакансій мають компанії на заході Польщі. Також багато вільних робочих місць пропонували у Нижньосілезькому та Мазовецькому воєводствах. Найменше вакансій - у прикордонному з Україною Підкарпатському воєводстві.

Переважна більшість компаній, які мають вільні робочі місця, - приватні.

Нагадаємо, у Польщі запустили сайт із пропозиціями роботи для українців, які були вимушені виїхати через напад Росії. Завдяки сайту українці зможуть знайти роботу за фахом. Щоб скористатися ним, потрібно отримати номер PESEL.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus