USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.32 10.45

У Польщі працює два мільйони українців

2 Грудня 2018 07:00
У Польщі працюють майже 2 мільйони українців. Крім того, у польських університетах навчаються майже 40 тисяч студентів з України.

Про це у суботу, 1 грудня, заявив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутовіч на засіданні українсько-польського форуму партнерства в Києві повідомляє Інтерфакс.

«Згідно з різними оцінками, у Польщі перебувають уже майже два мільйони українців, які працюють у нас у ключових сферах економіки: будівництві, сільському господарстві, у сфері послуг. Ми цінуємо їхні зусилля і внесок у розвиток нашої держави», — сказав він.

За словами міністра, у польських університетах навчаються майже 40 тисяч студентів з України. Крім того, польський міністр сказав, що у 2017 році польські консули видали українським громадянам 1,2 мільйон віз.

Як повідомлялося, українські трудові мігранти зробили економіку Польщі найдинамічнішою в Європі, а якби вони залишилися працювати на Батьківщині, то дали б поштовх вітчизняному виробництву. Зауважимо, за межі України у цьому році виїжджають на 10-15% більше українців, ніж торік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
! Показати IP 2 Грудня 2018 09:36
Є певний процент наших бізнесменів, які мріють про скасування безвізу, і про робочі руки ЗА МІНІМАЛЬНУ ЗАРПЛАТУ.
123 до ! Показати IP 2 Грудня 2018 11:01
Можна навіть сказати не "певний процент", а "більшість".
321 до 123 Показати IP 2 Грудня 2018 12:26
неправда. Будь які бізнесмени, наша чи не наші розуміють, щоб отримати якісну продукцію потрібні хороші спеціалісти, фахівці. На «мінімалці» далеко не заїдеш. Це шлях «в нікуда» ))) Зараз «мінімалку» за нормальну роботу ніхто не платить, а роботи у нас вистарчає, було б бажання. Хто ходить за "мінімалку" на роботу, той так і працює ... , по мінімуму ))) рівень ЗП на Україні росте, ростуть вимоги до роботи, поляки стали менше платити, так що по троху вирівнюється. От тільки ЗП не показують по податковій, то вже інше …. .
! до 321 Показати IP 2 Грудня 2018 13:52
Такі тенденції дійсно є. Але їх маштаб ще замалий ... Але і я впевнений, що Україна на вірному шляху, хоча й іде цим шляхом дуууже повільно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus