USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.26 10.50

У Польщі побудують зерновий порт

12 Жовтня 2023 23:00
У Польщі прийнято рішення про будівництво зернового порту у Гданську, що сприятиме експорту українського зерна до третіх країн.

Про це повідомив міністр сільського господарства РП Роберт Телус, передає кореспондент Укрінформу.

«Наша компанія RSSI підписала угоду з портом Гданська щодо зернового порту. Нарешті матимемо зерновий порт», – заявив Телус.

15 вересня Єврокомісія не продовжила дію тимчасових обмежень ЄС щодо імпорту зерна з України до Болгарії, Угорщини, Польщі, Словаччини та Румунії. Після цього Польща, Угорщина та Словаччина оголосили про рішення надалі одноосібно блокувати імпорт української агропродукції та припинили участь у координаційній платформі, яка була створена під егідою Єврокомісії для розв’язання зернового питання. Україна подала до СОТ позови проти цих країн.

На зустрічі координаційної платформи, створеної під егідою Єврокомісії для розв’язання проблеми експорту українського зерна до п’яти сусідніх країн ЄС, Україна представила план дій.

Київ запровадив внутрішню процедуру верифікації експорту чотирьох культур (кукурудза, ріпак, соняшник, пшениця) до п’яти країн ЄС. Ця процедура передбачає видачу ліцензії від українського уряду протягом 30 днів з дня отримання заявки на експорт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus