USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

У Польщі побільшало біженців, які не хочуть в Україну. Опитування

14 Квітня 2023 22:39
В Україну з Польщі не планують повертатись приблизно 45% опитаних біженців, з них 7% мають намір переїхати в іншу країну. Водночас 55% українців хочуть повернутись додому.

Про це свідчать результати опитування аналітичного центру міжнародної компанії з працевлаштування Gremi Personal, пише Gazeta.ua.

В опитуванні взяли участь 1270 українців, які перебувають у Польщі від 24 лютого 2022 року. Опитування проводилося упродовж березня цього року.

Більшість українців, які планують повернутись в Україну (82%), заявили, що зроблять це тільки після перемоги. 8% зазначили, що збираються додому вже цієї весни, 6% планують повернутися влітку, і 4% – восени.

У жовтні 2022 року всього 17% респондентів відповіли, що не планують повертатися в Україну, 22,4% мали на меті поїхати додому протягом найближчих трьох місяців, 35% готувалися залишитися в Польщі щонайменше на рік та 25,6% планували повернутись, щойно закінчиться війна.

«Деяким людям вже немає куди повертатися, переважно, це люди зі сходу та півдня України, чиї будинки знищені російськими окупантами. Багато людей вже адаптувалися в Польщі, влаштувалися на роботу та віддали дітей у польські школи. Деякі жінки побудували стосунки з поляками і вже не хочуть розлучатися», – зазначила директорка департаменту рекрутації Gremi Personal Анна Джоболда.

В агенції додали, що важливий фактор, який вплинув на плани українців залишитися, – це відкриття українських бізнесів у Польщі. Починаючи з другої половини минулого року, понад 10 тис. українських компаній відкрилися в Польщі.

Польща прийняла найбільше українців серед усіх країн від початку повномасштабного вторгнення Росії. У країні живуть приблизно 2 млн українців. Ідентифікаційний номер PESEL отримали 1,5 млн громадян України. За даними управління соціального страхування ZUS, офіційно працевлаштовані вже 739 тис. українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus