USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

У Польщі неподалік білоруського кордону знайшли тіло мігранта

9 Грудня 2021 08:44
Поліція Польщі з'ясовує обставини смерті іноземця, тіло якого знайшли за декілька кілометрів від кордону з Білоруссю.

Про це в коментарі РАР повідомив речник поліції Підляського воєводства Томаш Крупа, повідомляє Укрінформ.

За його словами, тіло чоловіка, при якому знайшли паспорт громадянина Нігерії, виявлено за дев’ять кілометрів від кордону з Білоруссю. Зараз поліція з’ясовує, чи документ справді належав померлому.

Як повідомила Прикордонна служба Польщі, за попередню добу, 7 грудня, затримано 51 іноземця. Нелегали намагалися нелегально перетнути кордон з боку Білорусі. Зокрема, до країни хотіла проникнути група з 35 осіб, в основному громадян Іраку. Усіх порушників кордону затримано.

Загалом від початку осені в Польщі поблизу кордону з РБ виявлено мертвими близько десяти нелегальних мігрантів з країн Близького Сходу та Африки.

Як ми писали, Європейський суд з прав людини заборонив Варшаві депортувати до Білорусі мігрантів, якщо вони вже перебувають на території Польщі.

Від липня на східному кордоні ЄС із Білоруссю триває криза, викликана штучним генеруванням потоку мігрантів з Близького Сходу до Європи. Гібридні дії проти Польщі, Литви та Латвії здійснює режим Лукашенка за підтримки Кремля.

На польсько-білоруському кордоні від серпня були недопущені спроби понад 40 тис. мігрантів з Близького Сходу, в основному з Іраку, потрапити з Білорусі на територію РП.

Нагадаємо, у зв’язку з міграційною кризою Польща частково закрила пункти пропуску на кордоні з Білоруссю. Тим часом зводяться тимчасові загородження з колючого дроту. До середини наступного року країна планує збудувати постійне загородження заввишки понад 5 метрів, його протяжність сягне майже 200 км.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus