USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

У Польщі наполовину скоротилася кількість українських заробітчан

29 Вересня 2021 21:41
Зараз у Польщі налічується близько мільйона українських заробітчан, натомість до пандемії їх було близько двох мільйонів разом із нелегальними працівниками.

Про це повідомляє Польське Радіо.

За даними агентства Personnel Service, українці дедалі частіше їдуть у Чехію та Німеччину.

«Зараз мінімальна заробітна плата в Польщі – 2,8 тисячі злотих брутто. В Україні ставка є 6 тисяч гривень, тобто приблизно 883 злотих на місяць. Це втричі менше. В Німеччині, поміж тим, з 1 липня цього року мінімальна заробітна плата – 1 536 євро брутто, тобто в перерахунку 7 041 злотий», – повідомляє Personnel Service.

Водночас агентство стверджує, що тисячі українців працюють у Німеччині нелегально.

«Дефіцит працівників, на який скаржиться щораз більше роботодавців у Німеччині, змушує владу закривати очі на нелегальних іммігрантів з-за кордону. Це велика загроза для нас», – відзначають у Personnel Service.

Компанія Personnel Service попереджає, що відсутність реакції з боку польської сторони може вплинути на уповільнення економіки в країні.

Натомість у Польщі зростає попит на українських заробітчан. Кожна четверта компанія планує працевлаштувати українських громадян протягом року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 29 Вересня 2021 22:38
Українці, так звані нелегали в Німеччині, працюють і на німця, і на себе, і на того дядю з Польщі.
Бздрищ Показати IP 29 Вересня 2021 22:52
Нелегка доля в рабів, за кілька років марнують здоров'я і стають непотрібними панам.
Анонім до Бздрищ Показати IP 30 Вересня 2021 09:47
Да. У нас на роботах краще в рази, і відношення, і гроші нормальні, да й хазяїн мусить заробити. Тому всі в найми до ахметки/фірташа.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus