USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

У Польщі експосадовця обвинувачують у корупції на закупівлі генераторів для України

23 Серпня 2024 22:01
Національна прокуратура Польщі оголосила в розшук колишнього голову Державного агентства стратегічних резервів Міхала Кучмеровського за підозрою в неправомірній вигоді та участі в злочинному угрупованні.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Onet.

Звинувачення проти Кучмеровського, який у матеріалах прокуратури фігурує як Міхал К., стосуються участі в організованій злочинній групі та перевищення повноважень і невиконання обов’язків з метою отримання фінансової вигоди.

Хоча подробиць справи прокуратура не уточнює, в червні стало відомо, що Кучмеровський став фігурантом розслідування через зловживання під час закупівлі електрогенераторів для України у 2023 році.

Ексголова Держагентства стратегічних резервів, як писали ЗМІ, сприяв контракту на закупівлю генераторів із івент-агентством, яке неодноразово надавало послуги тодішній партії влади «Право і справедливість».

Читати ще: Хабар у $500 тисяч: суд обрав запобіжний захід ексзаступнику міністра енергетики

У результаті генератори були неналежної якості й так і не потрапили в Україну – їх нібито віддали польським рятувальникам у межах передвиборчої кампанії Кучмеровського, який балотувався в депутати Сейму від «ПіС».

Речник Національної прокуратури Польщі Пшемислав Новак заявив, що Кучмеровському оголосять звинувачення, за які передбачено до 10 років позбавлення волі.

Напередодні суд обрав Кучмеровському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Але прокуратура вважає, що експосадовець виїхав за межі Польщі (за деякими даними, він переховується в турецькій частині Кіпру), тому готує європейський ордер на арешт.

Політики «Права і справедливості», зокрема експрем’єр Матеуш Моравецький, називають висунуті проти Кучмеровського звинувачення полюванням на відьом і актом політичної помсти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus