USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.55 10.72

У Польщі двоє українців через фейкові рахунки за комуналку обдурили 380 тисяч людей

28 Жовтня 2021 12:39
Двох українців віком 24 і 25 років затримали у Польщі. Чоловіків підозрюють в організації шахрайської схеми з видурювання грошей.

За версією слідства, затримані та інші члени групи розсилали фейкові рахунки за комунальні послуги. У такий спосіб вони обдурили або намагалися обдурити 380 тисяч поляків, повідомляє «24 канал».

Однак, що цікаво, про шахрайство у великих розмірах не йдеться. Річ у тім, що зловмисники застосували простий спосіб вимагання невеликих сум грошей, який часто навіть не викликав підозр.

Як працювала схема

Шахраї відправляли SMS випадковим людям із фальшивим посиланням на сторінку, де жертвам треба було ввести дані для входу в мобільний банкінг. У повідомленні ж ішлося про те, що отримувач має негайно погасити заборгованість із комуналки.

Саме тому, що суму шахраї вказували невелику, більшість постраждалих без сумнівів переходили за посиланням і вводили свої дані.

Загальна сума збитків, підрахована слідством, – десятки тисяч злотих, і вона ще зростає.

Затримані українці перебувають у слідчому ізоляторі, куди їх посадили на три місяці. Решту членів групи ще розшукують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus