USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

У Польщі через грози з буревієм загинули двоє людей, у Литві – понад 150 тисяч домогосподарств без світла

Сьогодні 11:28
Внаслідок гроз зі шквальним вітром, що пройшли над Польщею у неділю-понеділок, загинули двоє людей і тисячі домівок знеструмлені.

Про це повідомляє RMF24, пише Європейська правда.

Найсильніші грози пройшли у північній та центральній частині країни. Пожежно-рятувальні служби за час негоди здійснили вже понад 3500 виїздів для ліквідації завданої шкоди.

У Лодзі на території Лагевнецького лісу повалене вітром дерево вбило 60-річну жінку. Ще один смертельний інцидент стався на озері Негоцин, у Гіжицькому повіті на північному сході, де шквал вітру перекинув вітрильник.

Всього по території країни вітер перекинув на водоймах 18 човнів та вітрильників. Подекуди сила шквалів перевищувала 10 за шкалою Бофорта, а висота хвиль сягала 1.5 метра.

Через негоду довелося евакуювати три дитячі табори у Вармінсько-Мазурському воєводстві.

Читати ще: У Латвії пройшов буревій: перекриті дороги, без світла – десятки тисяч людей

Станом на ранок понеділка знеструмленими залишалися близько 30 тисяч домогосподарств, місцями пошкоджені також електролінії залізниці.

У понеділок негода у Вармінсько-Мазурському воєводстві продовжиться, місцеві рятувальні служби закликали не ігнорувати небезпеку і не виходити на воду.
Понад 150 тисяч домашніх господарств залишилися без електрики через стихію у Литві.

Рятувальники повідомляють, що через бурю вони отримали близько 400 повідомлень про повалені на дороги дерева та інші наслідки негоди. Найбільш постраждалі райони – Алітус і Клайпеда.

Дерева падали не тільки на дороги, а й на автомобілі та будівлі. Повідомлень про постраждалих не надходило.
Оператор розподілу електроенергії повідомив, що через стихію понад 150 тисяч споживачів залишилися без електрики.

«Учора прийшов досить активний і незвичний для цієї пори року циклон, який тільки почав розвиватися над нашою країною і посилювався. Уже вчора вдень західна частина Литви була охоплена сильними дощами і почав також посилюватися вітер.
До вечора на більшій частині країни ми зафіксували сильні пориви, понад 20 м/с», – розповів в ефірі радіо LRT синоптик Литовської гідрометеорологічної служби Паулюс Старкус.

Вночі також ішли сильні дощі, в деяких місцях було зафіксовано катастрофічні показники, коли менш ніж за 12 годин випадає понад 80 міліметрів опадів.

У понеділок буря продовжиться, принаймні, у більшій частині країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus