USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.35 10.50

У Польщі археологи знайшли лицарські артефакти часів Середньовіччя

18 Березня 2023 00:23
У Польщі під час досліджень археологи виявили безліч артефактів часів Середньовіччя, які вказують на те, що в околицях Дароміна міг бути лицарський двір.

Про це пише ТСН з посиланням на Heritage Daily.

Під час розкопок вони знайшли різні артефакти: монети, прикраси, предмети побуту, частини кінського спорядження та фрагменти кераміки.

«Монети, зокрема денарій Болеслава Сміливого, прикраси зі срібла, свинцю та мідних сплавів, бронзові хрести, предмети повсякденного вжитку, як-от ножі та кремені, свинцеві та залізні гирі, покриті бронзою, мілітарія та елементи кінного спорядження», – уточнив доктор Марек Флорек з Інституту археології Університету Марії Кюрі.

Читати ще: «Неспокійний мрець». У Туреччині археологи знайшли незвичайну гробницю

Окрім місцевих предметів, також виявили артефакти, які, найімовірніше, привезли з Балтії. Йдеться про хрести з емалями, каблучки з мідного дроту, срібні прикраси та накладку із зображенням вершника.

Доктор Флорек припускає, що в околицях села в XI-XII століттях нашої ери міг бути лицарський двір, оскільки деякі зі знахідок є «елітарними».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus