USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

У Польщі археологи знайшли 500-річний циркуль, який міг належати Копернику

Сьогодні 00:34
У Польщі археологи під час розкопок у канонічних садах міста Фромборк знайшли циркуль XVI століття, яким міг користуватися астроном Миколай Коперник.

Він є другим, знайденим у цьому місці, повідомляє УП. Життя з посиланням на Arkeonews.

Миколай Коперник є автором геліоцентричної теорії, згідно з якою саме Сонце є центром Сонячної системи, а планети обертаються навколо нього.

Коперник служив каноніком (член колегії духовних осіб соборів і колегіальних церков у католицизмі) у кафедральному соборі Фромборка. Він прожив у місті майже 30 років, виконуючи свої церковні обов'язки та проводячи астрономічні спостереження.

Читати ще: Голі божества: у Греції знайшли мозаїку, якій майже 2,5 тисячі років

Циркуль, виготовлений з мідного сплаву, знайшли під садами Фромборкського собору за допомогою георадара. Він датований початком XVI століття.

У цих садах, за словами археологів, Коперник проводив свої спостереження.

«Ця неймовірна знахідка не лише повертає нас у часі до періоду, коли Коперник робив свої революційні відкриття, але й відкриває нові можливості для розуміння його методів роботи», – зазначила дослідниця Міся Скарб.

Хоча немає достатніх доказів того, що саме астроном користувався цим циркулем, місце його відкриття вказує на тісний зв'язок між ними.

Циркуль є третім таким, знайденим у Польщі, і другим, знайденим у садах Фромборка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus