USD 40.90 41.30
  • USD 40.90 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Північному морі знайшли британський військовий корабель часів Першої світової

Сьогодні 00:15
Шотландська команда з пошуку затонулих кораблів часів Першої світової війни знайшла в Північному морі уламки британського військового корабля, який понад століття вважався зниклим безвісти.

Про це, як пише Європейська правда, повідомляє BBC.

HMS Hawke був уражений торпедою з німецького підводного човна 15 жовтня 1914 року з 594 людьми на борту і затонув за вісім хвилин. Лише 70 членів екіпажу 118-метрового крейсера пережили атаку.

Водолаз Стів Мортимер з дослідницької групи Lost in Waters Deep розповів, як він і його колеги займалися цим дослідженням. Першим джерелом став бортовий журнал командира німецького підводного човна U-9. Він дав уявлення про те, де перебувала U-9, коли вона випустила свою торпеду.

Читати ще: Через понад 150 років: у США дослідники знайшли в озері затонулий корабель

Крім того, було відомо місцезнаходження інших британських кораблів, коли вони востаннє виходили на радіозв’язок з Hawke. А потім з’явилося повідомлення з британського рибальського судна у 1980-х роках про те, що його сіті зачепилися за «щось» на морському дні в тому ж районі.

Саме туди група Lost in Waters Deep вирушила на пошуки на початку цього тижня. Там нічого не було, але за кілометр від них, на глибині 110 метрів під поверхнею, лежав великий уламок корабля. «Великі частини тикової палуби все ще там», – сказав Мортимер.

Він також побачив багато глиняного посуду з емблемами Королівського флоту. «Це захопливо, – каже Мортимер. – Можна зазирнути всередину через ілюмінатори. Ви бачите кімнати з чашками, мисками і тарілками на підлозі. Це капсула часу».

Читати ще: В Австралії через 55 років після смертельної катастрофи знайшли затонулий корабель

Очікується, що уламки будуть офіційно ідентифіковані Королівським військово-морським флотом протягом найближчих тижнів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus