USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Південній Австралії вперше за 130 років впіймали квола. Його вважали вимерлим

4 Жовтня 2023 00:19
Фермер із Південної Австралії знайшов квола (сумчасту куницю) – уперше за 130 років на цій території. Раніше вважалося, що в цій частині країни тварина вимерла.

Про це пише The Guardian.

«Я очікував знайти кота, але я знайшов цю тварину, яка перебуває під загрозою зникнення», – розповів фермер Пао Лінг Цай.

Чоловік встиг зробити кілька фотографій тварини, перш ніж вона втекла. Він не був впевнений у тому, якого саме звіра побачив, тому звʼязався з національними парками та Службою дикої природи Південної Австралії. Вони впіймали квола за допомогою пастки. Згодом тварину планують випустити назад у дику природу.

Квол, або сумчаста куниця (Dasyurus), перебуває під загрозою зникнення в Австралії. Австралійський фонд охорони природи вважає, що в дикій природі залишилося лише близько 14 тисяч особин. У Південній Австралії вони вважалися вимерлими через втрату звичного довкілля і конкуренцію з котами й лисицями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Йорiк Показати IP 4 Жовтня 2023 22:55
волиняка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus