USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.50 10.63

У підземеллях Колегіуму єзуїтів у Луцьку знайшли автентичні гвинтові сходи XVII століття

12 Листопада 2020 15:36
Серед знахідок нововідкритих підземель єзуїтського колегіму у Луцьку – автентичні гвинтові сходи, які датуються серединою ХVІІ століття.

Вони сполучали перший від Башти ризаліт Колегіуму та його підземелля. Про це повідомив археолог Віктор Баюк на своїй сторінці у Facebook, пише Район.Луцьк.

«Одне із цікавезних приміщень нововідкритих підземель Колегіуму єзуїтів у Луцьку – розчищені первісні гвинтові сходи, що сполучали перший від Башти ризаліт Колегіуму та його підземелля. Прекрасний зразок архітектурного стилю середини ХVІІ століття. Дослідницький проект реалізується Охоронною археологічною службою Україн спільно із Адміністрацією Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку, Волинським Національним університетом імені Лесі Українки та Спілкою археологів України на замовлення Луцької міської ради в рамках міжнародного проекту CBC Programme Poland-Belarus-Ukraine», – йдеться у дописі науковця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus