USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Підгайцях попрощалися з полеглим снайпером Василем Струцюком

25 Листопада 2023 17:57
25 листопада віддати шану та помолитися за загиблого воїна Василя Струцюка до батьківського дому в селі Підгайці прийшли рідні, друзі, бойові побратими та односельці. Велелюдною ходою траурний кортеж супроводжували до Свято-Михайлівського храму, парафіянином якого був Василь.

Про це повідомили в Підгайцівській громаді.

Після того як священники звершили чин похорону, траурна колона пройшла до місцевого кладовища, де з усіма військовими почестями тіло Героя віддали землі.

Василь Струцюк став до лав українського війська, щоб боронити Україну, її незалежність та територіальну цілісність від безжального ворога у грудні 2022 року та був командиром у відділенні снайперів.
Життя військовослужбовця обірвалося у 37 років. Без надійної опори та підтримки у житті лишилися мати, брат, сестра та син загиблого захисника.
«Василь був працьовитою дитиною, добрим, неконфліктним. Він легко сходився з людьми, завжди приходив на допомогу у важку хвилину. Ще зі шкільних років було помітно, що наш захисник мав золоті руки та любив працювати. Однокласники його дуже любили», – розповіла класна керівниця Василя Струцюка з Підгайцівського ліцею Галина Баран.
«Василь був щирим християнином. З досвіду знаю, що кожен має своє релігійне переконання та ставлення до Бога, особливо там, на війні, тому і помічав за Василем ці особливі риси вірянина, освячуючи на його прохання військовий автомобіль чи щось інше. А ще Василь був обдарований особливим талантом мисливця, тому й обрав вузький напрямок у лавах ЗСУ, ставши снайпером. Він був командиром взводу, своє професійне вміння передавав молодшому поколінню, навчаючи цієї особливої справи, за що дуже поважали та любили його побратими», – розповів настоятель місцевого храму та військовий капелан Іван Гуреєв, який близько спілкувався з Василем та неодноразово навідував захисників на фронті.
Подвиг Героя Василя Струцюка, який не злякався навали зла і поклав найдорожче – життя – за Україну і всіх нас, навіки буде прикладом для багатьох поколінь українців.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття родині. Вічна пам'ять та незгасна слава Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus