USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

У п'яти школах Володимира облаштовують пристрої для очищення повітря

10 Лютого 2022 20:16
У п’яти школах Володимира розпочали встановлювати рекуператори – обладнання для очищення повітря. Всього у закладах освіти встановлять 120 пристроїв. Кожна школа отримає 24 рекуператори, розповів Суспільному заступник міського голови Андрій Гудим.

Пристрої та їх встановлення, згідно з проєктом «Боротьба з пандемією COVID-19», вартують 49 937 євро та фінансуються за кошти уряду Німеччини.

Серед шкіл, де обладнають такі системи – школа № 1, № 2, школа № 3 – ліцей, школа № 5 імені Анатолія Кореневського та Володимир-Волинська гімназія імені Олександра Цинкаловського. Рекуператори, каже Андрій Гудим, встановлюватимуть у великих класах в межах 30-40 квадратних метрів на різних поверхах.
«Це спільний проєкт у рамках співпраці з містом-партнером, який передбачає виконання цих робіт для покращення санітарно-епідемічної ситуації в класних кімнатах і мікроклімату задля збереження здоров’я дітей», – зазначив посадовець.

Контролюватимуть роботу пристроїв, зі слів Андрія Гудими, локально у кожній зі шкіл.

«Рекуператори систематизуються і зв’язуються в один ланцюжок. Можна координувати їхню роботу по класах, які і коли будуть включатися, яка частота дозування повітря. Це не лише свіже повітря в класах впродовж дня, а й частково можна підігрівати приміщення», – каже заступник міського голови.

Пристрої у навчальних закладах міста, згідно з додатковою угодою, мають встановити до 25 лютого.

Довідка

Рекуператор забирає відпрацьоване повітря з приміщення, випускає його зовні та бере свіже повітря з вулиці. Така система має забезпечити профілактику вірусних захворювань через системне надходження кисню у замкнуті приміщення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олексій Показати IP 10 Лютого 2022 23:37
Якщо буде занадто чисте повітря, то імунітету не буде з чим боротись і він буде слабшати. До прикладу на підприємствах де роблять мікропроцесори, в приміщеннях де безпосередньо виготовляють плати, має бути ідеально чисте повітря, щоб нічого на плати не попадало. Там заборонено перебувати більше 30 хвилин, бо через надто чисте повітря, імунітет людини слабшає, тому працівники періодично виходять на двір. Дитячий організм швидше дасть збій від такого очищення повітря

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus